Internationale conferentie: Voordelen voor de natuur en voor mensen

300 Europesemilieuexperts ontmoeten elkaar tijdens de jaarlijkse Europarcconferentie in  de Schwabische ALB Biosphere Reserve, DUITSLAND

Van21 tot 24 september 2011 komen 300 deskundigen van de nationale, natuurparken en andere beschermde natuurgebieden samen in Bad Urach, Baden-Württemberg, in de  de Schwabische ALB Biosphere Reserve Duitsland voor EUROPARC 2011, de grootste netwerkbijeenkomst in Europa voor degenen die werken met en voor de mooiste plekken van Europa. Ook Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is vertegenwoordigd.
 In workshops, toespraken en tijdens excursies zullen 300 internationale deelnemers urgente milieuthema's bespreken en hun ervaringen delen met betrekking tot de bescherming van de natuurlijke landschappen van Europa.

De focus van de vier dagen is het thema 'Kwaliteit telt - Voordelen voor de natuur en mens'. Het doel van de conferentie is om oplossingen te ontwikkelen en innovatieve, toekomstgerichte benaderingen om het effectieve beheer van beschermde gebieden te garanderen.