Digitale natuurfotografie voor kinderen

Op de woensdagen 12 oktober en 2 november wordt in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug voor de tweede maal een workshop natuurfotografie voor de jeugd georganiseerd. Eind november is de opening van de expositie. Onder leiding van natuur fotografe Stella Delamarre wordt de kinderen in een notendop de kneepjes van (digitale)natuurfotografie geleerd.

De workshops bestaat uit een korte instructie in het veld. Vervolgens gaan de kinderen onder begeleiding op pad om hun plaatjes te schieten. Vrijwilligers van de IVN-afdeling Hellendoorn-Nijverdal begeleiden de groep. Onderweg wordt het een en ander verteld over de natuur op de Sallandse Heuvelrug.

Vervolgens krijgen de kinderen de digitale foto's thuisgestuurd met daarbij de vraag om hun drie mooiste foto’s te laten afdrukken en mee te nemen naar de tweede bijeenkomst. Daar worden alle foto’s van alle kinderen bekeken en met elkaar worden de vijfentwintig beste uitgekozen.
Op de laatste bijeenkomst wordt de tentoonstelling ingericht in het Bezoekerscentrum en zijn alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s welkom bij de opening.

Kosten: €10,- per kind. Hiervoor kunnen de kindreen gebruik maken van een camera en is er voor iedereen iets te drinken en wat lekkers.
Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur.
Startlocatie: Schaapskooi Nijverdal aan de Paltheweg.
Afdrukken van de foto’s is voor eigenrekening.
Voor een digitale camera wordt gezorgd maar je mag natuurlijk ook een eigen camera meebrengen.

Aanmelden en meer informatie bij: Rianne Evers, medewerker Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Email: r.evers@ivn.nl.