Boswachter gewond geraakt, politie zoekt getuigen

Zondagochtend 3 oktober is omstreeks 07.50 uur een 52-jarige boswachter van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug gewond geraakt nadat hij twee motorcrossers had aangesproken op het feit dat motorcrossen in het bos niet is toegestaan.

Omstreeks 07.50 uur hoorde de 52-jarige boswachter de motorcrossers. Hij hield de twee crossers staande en wees hun op het feit dat motorcrossen in het bos niet is toegestaan. Terwijl de boswachter de twee crossers aansprak op hun gedrag, viel één van de crossmotoren op het been van de boswachter. Hij kwam ten val en hield een meervoudige beenbreuk over aan de val van de crossmotor op zijn been.

In plaats van hulp te verlenen aan de boswachter, kozen de motorcrossers het hazenpad. De motorcrossers reden weg in de richting van de Bonteweg. Met veel moeite heeft de boswachter zijn woning weten te bereiken, waar hij vervolgens de politie inschakelde. De boswachter is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is op zoek naar de twee motorcrossers, en verzoekt hen dringend zich te melden bij team Hellendoorn van Politie Twente. Ook eventuele vroege wandelaars die de motorcrossers kunnen hebben gezien, of mensen die meer weten dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden. Dit kan door te bellen naar Politie Twente, 0900-8844.