Volop Herfstactiviteiten op de Sallandse Heuvelrug

Herfst op de Holterberg
Volop ‘Herfst’activiteiten bij Natuurdiorama Holterberg  ­­

In de ‘herfstmaand’ oktober organiseert Natuurdiorama Holterberg verschillende aantrekkelijke activiteiten. Wandelen door de Holterberg, paddenstoelenspeurtocht door het bos van Daantje Das, spinnenwebben maken, wasknijperkunst  en  een bizarre spooktocht.

 

 

Tijdens de herfstvakantie (15 tot en met 30 oktober) kunnen de kids in het natuurmuseum aan de slag: voor alle leeftijden is er een speurtocht kris kras door het museum, ze gaan bezig met spinnenwebben, wasknijperkunst, knippen, kleuren en plakken. In het Bos van Daantje Das is een prachtige paddenstoelenspeurtocht uitgezet.
 
Een bezoek aan Natuurdiorama Holterberg is deze herfst een bijzondere belevenis. Er is een verbazende roofvogeltentoonstelling en verwonder u over de reusachtige wolf die de Holterberg bereikt heeft. Een museumbezoek is prima te combineren met een wandeling door het stille herfstbos. Bij het natuurmuseum kunt u terecht voor alle informatie over de mooiste plekjes van de Holterberg.
 
De activiteiten in de oktobermaand worden afgesloten met een spooktocht door het bos van Daantje Das. Er wordt gegeten bij de “heksengrot” en bedient door heksen! Daarna neemt een tovenaar de kinderen mee naar het donker bos van Daantje Das. Deze Halloweentocht, die vrijdag 28 oktober plaatsvindt is alleen bedoelt voor heldhaftige kids (kom verkleed)!
 
Meer info: www.museumholterberg.nl. Aanmelden Halloweentocht0548-361483.

Natuurdiorama Holterberg is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur,
zondags van 11.00 – 17.00 uur.


Herfstactiviteiten bij Staatsbosbeheer Nijverdal
 

De herfst, misschien is het wel het mooiste seizoen van het jaar. Een prachtige tijd om naar buiten te gaan en te kijken naar de paddenstoelen en andere vruchten, de wind door je haar voelen en te genieten van de herfstkleuren. Ook dit jaar zijn er in de herfstperiode tal van activiteiten voor jong en oud georganiseerd door Staatsbosbeheer vanuit het bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.
Voor meer informatie en aanmelden kunt u bellen met het bezoekerscentrum (0548) 61 27 11.
 
Zaterdag 22 oktober kunt u mee met Joep de Eekhoorn om zijn herfstbos te ontdekken en samen te zoeken naar zijn wintervoorraad. Zondag 23 oktober zijn er diverse activiteiten, onder andere een wandeling met een paddenstoelendeskundige op zoek naar de wondere wereld van de zwammen. Zondagmiddag zijn er voor één middag heksen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug en ook de Tijdgeest waart rond.

Dinsdag 25 oktober ’s morgens neemt de boswachter u mee naar de mooiste plaatsen van de Sallandse Heuvelrug om van de pracht van de herfst te genieten. De wandeling is geschikt voor groot en klein.

Dinsdag 25 oktober is er ‘s middags de gelegenheid om te knutselen met natuurlijke materialen. De wereld bekijken door een microscoop is een belevenis, dit kan woensdagmiddag tijdens de inloopmiddag microscopie. Heeft u altijd al eens een boswachter willen ontmoeten dan is donderdagmiddag 27 oktober u kans. Van 13.30 tot 14.30 uur is er boswachter in het bezoekerscentrum en hij vertelt u van alles over het korhoen en andere heidebewoners.
Uilen hebben wel heel bijzondere eetgewoontes. Wilt u daar meer van weten kom dan vrijdag 28 oktober naar het bezoekerscentrum. Eerst kijkt u naar een film en daarna gaat u zelf aan het werk met het uitpluizen van een braakbal.

Zaterdag 29 oktober is het centrum vanaf 19.00 uur geopend voor de Nacht van de Nacht, een avond georganiseerd in samenwerking met het IVN-Hellendoorn-Nijverdal en de Sterrenwacht Hellendoorn.
 
 
Kortom genoeg mogelijkheden voor een mooie herfstperiode.
Kom mee naar buiten!