Jonge natuurfotografen presenteren hun mooiste foto's

Burgemeester Anneke Raven en heks Veruca Giechel waren vol lof over de prachtige foto's van jonge natuurfotografen van de Sallandse Heuvelrug. De kinderen hadden meegedaan aan een workshop 'digitale natuurfotografie' in het nationaal park, onder leiding van natuurfotograaf Sterre Delamarre. Ze lagen in de regen op hun rug op de grond om met de lens onder paddestoelen te komen en kropen als ware paparazzi door het bos op zoek naar de mooiste onderwerpen. Tot en met de kerstvakantie kan iedere gast van het bezoekerscentrum aan de Grotestraat de foto-expositie met het werk van de jonge natuurfotografen bewonderen.

Dat zo’n natuurfoto niet zomaar even gemaakt is, werd de kinderen al snel duidelijk. „Eerst moesten we allemaal een mooi onderwerp zoeken”, vertelt de 9-jarige Tamar Lammers. „Soms hielp Sterre daarbij.” De kinderen knipten er vrolijk op los. Vervolgens werd het moeilijk. Want welke foto is nou het mooist? Tamar koos uiteindelijk voor haar foto van een herfstblad. „Omdat hij mooi scherp is”, verduidelijkt ze.

De even oude Daniël Averesch koos voor een compositie met veel kleuren en in het midden rode besjes. „De foto past goed bij de herfst. Sterre heeft ons heel veel geleerd over hoe je een foto spannend moet maken. We hebben ook heel veel geleerd over de natuur. Het was heel leuk.”

Voor de meeste deelnemers aan de natuurfotografiemiddag was het de eerste keer dat ze gewapend met fotocamera de natuur introkken. En voor zowel Tamar als Daniël zeker niet de laatste keer. Nu nog een fotocamera... Gelukkig is de Goedheiligman in het land....

(bron: Dagblad Tubantia)