Voorzitter Overlegorgaan Remmelt Lanning overleden

Dinsdagdochtend 20 december is Remmelt Lanning, voorzitter van het Overlegorgaan van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug overleden. Remmelt was al een tijdje ziek en toen ik verleden week bij hem was, had hij van de specialist net te horen gekregen dat genezing niet meer mogelijk was.
Hij is 76 jaar geworden.

De heer Lanning is een aantal periodes gedeputeerde geweest in het college van GS van Overijssel voor de portefeuille Verkeer en water. Na zijn werk als gedeputeerde is hij onder meer voorzitter van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug geworden en ook van Faunabeheereenheid Overijssel en de Molenstichting.
Diverse keren is hij als (in)formateur betrokken geweest bij collegevorming bij gemeenten.

Als voorzitter van het Overlegorgaan was hij een traditioneel voorzitter die de kneepjes van het voorzittersvak beheerste.
Onder zijn leiding is het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug in 2004 door minister Veerman ingesteld.
Remmelt had een prima netwerk en was van ontwikkelingen scherp op de hoogte, menigmaal veraste hij me met actualiteiten die hij uit zijn bestuurlijke netwerk opdeed.
Tot op het laatst hield hij benoemingen bij en volgde wel en wee van andere bestuurders.
Hij heeft vaak genoten van het prachtige Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.
Hij vertelde me van zijn wandeltochten vanuit de diverse invalspoorten van het nationaal park.

We wensen zijn kinderen, kleinkinderen en overige familie heel veel sterkte nu ze wel heel erg snel van vader en opa afscheid hebben moeten nemen.
 

 

Herman Reimerink, secretaris Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug