Tijdelijk onderkomen Buitencentrum De Sallandse Heuvelrug open voor publiek

Sinds 4 februari gelden staat het tijdelijke onderkomen van het Buitencentrum op de parkeerplaats en gelden de normale openingstijden van 10.00 uur tot 16.00 uur op dinsdag t/m donderdag en in het weekend.

Het tijdelijke onderkomen is ingericht als alternatief voor het bezoekerscentrum dat tot het najaar is gesloten wegens verbouwing.  Er is voldoende ruimte om mensen te ontvangen en te informeren over de natuur en de voorzieningen op de Sallandse Heuvelrug. Daarnaast is er een tijdelijke winkel.

Multifunctioneel bezoekerscentrum
Het bezoekerscentrum wordt na de verbouwing een multifunctioneel gebouw. IVN Hellendoorn-Nijverdal, Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en de Sterrenwacht Hellendoorn gaan samen met Staatsbosbeheer gebruik maken van dit gebouw. Het nieuwe Buitencentrum van Staatsbosbeheer wordt een echte ontmoetingsplek waar mensen hun bezoek kunnen starten of afsluiten in de horeca in het pand zelf.  De gedachte is om een plek te creëren voor bezoekers, als schakel tussen faciliteiten, activiteiten en informatie over het gebied. Jong en oud zullen zich hier thuis gaan voelen.

Gezamenlijke financiering
Het project komt tot stand door financiële bijdrage van de provincie Overijssel, Staatsbosbeheer, het Europese subsidieprogramma LEADER en de gemeente Hellendoorn.  Eind 2012 zal het nieuwe bezoekerscentrum geopend en is de buitenruimte opnieuw ingericht.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.hellendoorn.nl of www.staatsbosbeheer.nl