Training voor leerkrachten Basisschool 't Heem

Vrijdag 16 maart hadden leerkrachten van Basisschool 't Heem uit Nijverdal een studiedag. Het middagprogramma van deze dag stond in het teken van Natuur- en milieueducatie.
Onder leiding van opgeleide schoolgidsen van het IVN hebben de leerkrachten kennis gemaakt met twee lesprogramma's in het nationaal park.
Ze kropen in de huid van de leerlingen en hebben het programma Woordvoerders van de Natuur uitgevoerd. Hierbij werd in kleine groepjes onderzoek gedaan naar de Jeneverbes en de eikenhakhoutstoven. Dit lesprogramma is ontwikkeld voor groep 7/8.

Na een kop koffie bij Schaapskooi Twilhaar is het programma "Op reis met Joep" gedaan. Dit is een lesprogramma voor groep 3 en 4 en bevat diverse belevingsopdrachtjes. Door middel van luisteren, voelen en kijken beleven de kinderen de wereld van Joep de Eekhoorn.
De leerkrachten hebben zich verwonderd over hun eigen zintuigen door met een spiegeltje op de neus in een rij door het bos te lopen, een stiltecape te gebruiken om goed te kunnen luisteren naar de geluiden in het bos en met een blinddoek om de bomen te voelen.