Lente bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Staatsbosbeheer

Ga mee naar buiten !

De lente: de natuur kleurt groen, vogels zingen vrolijk in het rond en de zon laat zich weer zien. Tijdens dit seizoen trekken veel mensen er weer op uit om te fietsen, te  picknicken en te wandelen. Kortom: voor Staatsbosbeheer een perfecte periode om te laten zien wat voor moois onze natuurgebieden bieden.

Uiteraard geldt dit ook voor het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.
Het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug organiseert op zondag 8 en maandag 9 april, Eerste Paasdag en Tweede Paasdag excursies. De groepsgrootte is maximaal 20 personen en u dient zich hier voor op te geven. Starttijd van  de excursie is 13.30 uur en de excursie duurt ongeveer 1,5 uur. Kosten: € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Op Eerste Paasdag gaat u, onder begeleiding van een gids, op zoek kunt gaan naar vogeleieren. In het bos zijn vogeleieren verstopt, die u met behulp van een gps samen met de groep kunt gaan zoeken. Bij ieder gevonden ei vertelt de gids u iets over de vogel en zijn eigenaardigheden.

Tweede Paasdag geen ‘gewone’ wandeling, maar een echte bossafari speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. In een groep met begeleider gaat u op pad en zult versteld staan wat er allemaal te voelen, zien, ruiken en ontdekken valt in het bos. Wat dacht je van het maken van bosparfum met bosgeuren? Kijken naar frisse blaadjes aan de bomen. In het bos zijn allerlei mooie dingen te vinden waar je echt een kunstwerk van kunt maken!
Het wordt vast en zeker een tocht vol ontdekkingen, waarbij je je ogen, oren en neus  goed de kost moet geven!