Rondje Gezond op 2e Pinksterdag

Culinaire Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug

Tweede Pinksterdag, 28 mei 2012, is het de Dag van de Nationale Parken.
In alle Nationale Parken in Nederland worden dan rond die datum activiteiten rond gezond bewegen in de buitenlucht georganiseerd.

2e pinksterdag, 28 mei
In het Pinksterweekend is het de Dag van de Nationale Parken. In alle Nationale Parken in Nederland worden dan rond die datum activiteiten rond gezond bewegen in de buitenlucht georganiseerd.

Rondje Gezond
Ook in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug wordt op 2e Pinksterdag een Rondje Gezond georganiseerd waarbij de relatie tussen natuur en gezondheid benadrukt wordt. Een prachtige culinaire smaakfietsroute over de Sallandse Heuvelrug met onderweg allerlei activiteiten, leuke bezienswaardigheden, gezellige koffie stops en nog veel meer.

Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug
De basis van de fietsroute is de smaakfietsroute over de Sallandse Heuvelrug. Een smaakfietsroute is een culinaire fietsroute gecombineerd met een aantal stops bij restaurants waar je kunt genieten van producten uit de streek. Onderweg biedt een aantal leveranciers van streekproducten je een kijkje in de keuken zodat je de herkomst van het product zelf kan zien, voelen, ruiken en proeven.

Gastheren van het nationaal park
De smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug laat je o.a. kennismaken met de gastheren van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De gastheren van het nationaal park hebben een cursus gevolgd waarmee de recreatieondernemers en hun medewerkers beter toegerust zijn om hun gasten van meer informatie over het nationaal park te voorzien. De route leidt langs een groot aantal gastheren van het nationaal park.

Van alles te beleven
Onderweg is er van alles te beleven zoals een clinic Nordic Walking, muziek, klootschieten, leuke terrasjes, lekkere boerenijsjes en nog veel meer. Kom het beleven op 2e Pinksterdag. Het complete programma vindt u binnenkort op deze website!

Gratis deelname
Deelnemers aan het Rondje Gezond ontvangen de Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug, een kortingsbonnen flyer met leuke kortingen bij de deelnemende bedrijven en een leuke attentie van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. En dit alles kost je niets omdat de deelname gratis is.