Nacht van de Nacht; diverse activiteiten op verschillende locaties.

Datum: 
zaterdag 27 oktober 2012 - 19:00 tot zondag 28 oktober 2012 - 00:30
Startplaats: 
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Staatsbosbeheer

Wandelen met Volle Maan


In de gemeente Hellendoorn organiseert het IVN samen met Staatsbosbeheer, de Sterrenwacht en het Nationaal Park een aantal activiteiten.

Het evenement staat in het teken van de volle maan. De activiteiten starten om 18.45 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur.

Er zijn wandelingen van verschillende lengtes onder begeleiding van IVN-gidsen.
• Om 19.00 uur start een extra lange wandeling (± 7 km) van ongeveer 2 ½ uur. Het wandelen staat centraal. Voor deze tocht zijn stevige wandelschoenen en een redelijke conditie vereist.
• Tussen 19.00 en 20.00 uur start iedere tien á 15 minuten een speciale spannende wandeling van ruim een uur voor kinderen en hun ouders.
• Tussen 19.00 en 20.30 uur start iedere tien á 15 minuten een wandeling van ruim anderhalf (± 4 km). Tijdens de wandeling staan we stil bij de uilen die rond de Sallandse heuvelrug voorkomen en werpen we een blik op de volle maan.
Alle wandelingen staan onder leiding van gidsen.

Tijdens de wandelingen ontmoet u op een mooi uitkijkpunt leden van de Sterrenwacht Hellendoorn die u een blik gunnen door de opgestelde telescoopkijkers. Zij geven uitleg en u kunt vragen stellen over de actuele sterrenhemel. Hotel Dalzicht en de Portakabin van SBB zijn ’s avonds tussen 19.00 en 22.00 uur geopend. De bezoekers die even moeten wachten kunnen in hotel Dalzicht een korte lezing van de Sterrenwacht bekijken. Deze lezing staat in het teken van de “Volle Maan”. Daarnaast is de boswachter aanwezig om vragen te beantwoorden Ook vindt u in hotel Dalzicht infokramen van de Sterrenwacht, het IVN en Staatsbosbeheer. U kunt alleen mee doen op vertoon van een gratis kaartje i.v.m. het indelen in groepen. Die kaartjes zijn vanaf 18.45 uur gratis af te halen bij het startpunt: bezoekerscentrum van SBB, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal Groepen zijn van harte welkom, maar opgave vooraf via hjkremers@hotmail.com is wel gewenst. info: http://www.ivnhellendoorn-nijverdal.nl/ Herman Kremers telefoon 0548-656293 e-mailadres hjkremers@hotmail.com DEELNAME IS GRATIS en voor eigen risico. Een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld.

Deze activiteit is tevens geschikt voor kinderen

 

Website organisatie: 
www.nachtvandenacht.nl
Kosten: 
Vrije gift