Hele dag zwerven over de Sallandse Heuvelrug

Een hele dag zwerven over bergen en door dalen. Waar is dat nog mogelijk? Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug organiseert een avontuurlijke zwerftocht langs de mooiste plekjes van het gebied. Deze tocht wordt begeleid door de gastheer van het nationaal park en is gepland op woensdag 2 mei 2012. Een uitdaging voor de sportieve natuurliefhebber!

De gastheer van het nationaal park zal u de mooiste plekjes laten zien en u alles vertellen over de grote variatie van de flora en fauna die u onderweg tegenkomt. U komt op plekken, waar u nog nooit bent geweest. Of waarvan u was vergeten hoe bijzonder het is.

Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Aangezien er een flinke afstand afgelegd wordt (20-25 kilometer), is een goede conditie noodzakelijk. Alleen dan kunt u onderweg volop genieten van deze avontuurlijke zwerftocht.
Er wordt gestart om 07.00 uur, zodat u getuige bent van de ontwakende natuur. Er zal onderweg voldoende gelegenheid zijn om stil te staan bij de unieke plekjes en vragen te stellen aan de boswachter. Rond 17.00 uur wordt de zwerftocht afgesloten.
Bij veel belangstelling wordt 10 mei aangeboden als alternatief.

Het start- en eindpunt van de zwerftocht is bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, op de parkeerplaats bij restaurant Dalzicht in Nijverdal.
De kosten voor deze begeleide zwerftocht zijn €12,50 per persoon. Voor de lunch wordt gezorgd.
Opgave is noodzakelijk. Dat kan tot zondag 22 april bij het nationaal park via e-mail: info@natuurenmilieuoverijssel.nl of telefonisch: 038-425 09 60.

Eindeloze Heuvelentocht
K
rijgt u geen genoeg van zwerven? Ga dan eens mee met de Eindeloze Heuvelentocht op 5, 6 en 7 september: Drie dagen dwrs over de heuvelrug onder leiding van een ervaren natuurgids. Overnachten in eiegen tentjes op eenvoudige kampeerplekken. Kosten: € 165,-, inclusief boodschappen en vervoer van de bagage. Lees meer>>>