Nieuwsbrief mei 2012

  • Posted on: 23 May 2012
  • By: shr

28 mei: Dag van het Nationaal Park

Tweede Pinksterdag, 28 mei 2012, is het de Dag van de Nationale Parken.
In alle Nationale Parken in Nederland worden dan rond die datum activiteiten rond gezond bewegen in de buitenlucht georganiseerd. Rond het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug wordt het 'Rondje Gezond' georganiseerd, gebaseerd op de Smaakfietsroute rond de Sallandse Heuvelrug. Alleen op deze dag is de Smaakfietsroute samen met een flyer vol met kortingbonnen gratis af te halen bij de startpunten. Lees meer>>>.

Actuele informatie over het korhoen project


Via de url: www.korhoen.info kunt u actuele informatie lezen over de voortgang van het korhoen project. Verder is er een pagina met achtergrond informatie, het bijplaatsen van korhoenders, veel gestelde vragen, het onderzoek en monitoring en wordt precies aangegeven wat de werkelijke kosten zijn van het project.

Bewegen in het Groen

Op 28 mei vindt de aftrap plaats van he provinciale project 'Bewegen in het Groen'. Bewegen in het Groen is een impuls van de provincie Overijssel, uitgevoerd door Sportservice Overijssel, die bewegen, recreatie en toerisme aan elkaar koppelt. Ook de Nationale Parken in Nederland omarmen dit thema, immers: natuur is een bewezen medicijn tegen allerlei kwalen.
In de maand juni zijn er verschillende activiteiten rond dit thema georganiseerd. Lees meer>>>.

Botje bij Botje in Natuurdiorama Holterberg

Tijdens de Pinksterdagen, 27 en 28 mei kunnen kinderen onder deskundige leiding in Natuurdiorama Holterberg uilenbraakballen pluizen. Aanmelden is niet nodig.
Botje voor botje worden de uilenballen uit elkaar gehaald. Een uil slikt een gevangen prooi in zijn geheel naar binnen. De onverteerbare resten worden vervolgens in de vorm van een prop uitgebraakt. Zo kunnen we zien, wat de uilen zoal hebben gegeten: vooral zijn dat muizen, maar soms ook andere dieren. Lees meer>>>

Inspiratieboekje Westrand
In april en mei hebben bewoners, ondernemers en andere partijen in het gebied tussen Haarle, Nieuw Heeten en Holten, ideeën aangedragen om het gebied een kwaliteitsimpuls  te geven.  De meest veelbelovende ideeën zijn gevat in het ‘Inspiratieboekje Westrand Sallandse Heuvelrug’. Het concept van het boekje wordt woensdagavond 30 mei gepresenteerd en verder besproken. Lees meer>>>