Nieuwe heideslak op de Sallandse Heuvelrug

Rij eens een ritje mee!

De Sallandse Heuvelrug herbergt een bijzondere soort: De Heideslak.
Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak is een electrokar die is ingericht om zeven mensen mee te nemen. Ook dit seizoen neemt de Heideslak u weer graag mee!

De Heideslak is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn om te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg. Een groep enthousiaste vrijwilligers neemt de mensen mee op een bijzondere excursie. Onderweg vertelt de chauffeur leuke verhalen en wijst hij op mooie dingen in de natuur.
Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, Staatsbosbeheer en de groep vrijwilligers hebben samen dit project mogelijk gemaakt. Op woensdag, donderdag en zondag verzorgen de vrijwilligers drie ritten tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Prijs voor volwassenen is €2 en voor kinderen €1. Op dinsdag is een excursie mogelijk op aanvraag. Hiervoor zijn de kosten €4 voor volwassenen en €2 voor kinderen. Als u eens een ritje wilt maken, kunt u contact opnemen met het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal. Telefoonnummer (0548) 61 27 11. Dit is tevens het startpunt van de tocht.