Schoolgidsen op Reis met Joep de Eekhoorn

Zaterdag 7 juli heeft de enthousiaste groep schoolgidsen wederom een workshop voor een educatief programma gevolgd. Dit keer zijn ze op Reis gegaan met Joep de Eekhoorn.

Dit lesprogramma is ontwikkeld voor groep 3 en 4 van de basisschool en is met name gericht op de beleving. Door middel van vijf opdrachten beleven de kinderen de wereld van Joep de Eekhoorn. Door te voelen, te luisteren en te kijken kruipen ze in de huid van Joep.
Om dit programma nog beter tot zijn recht te laten komen, wordt het begeleid door schoolgidsen. Deze vrijwilligers worden getraind in de uitvoering van het lesprogramma door het zelf te ervaren zoals de leerlingen het ook zullen gaan doen. Op die manier zijn zij in staat de kinderen mee te nemen op hun ontdekkingstocht in de natuur.

En die ervaring hebben ze zaterdag opgedaan. Enthousiast werden de blinddoeken omgedaan, een boom aan een grondig onderzoek onderworpen om hem vervolgens zonder blinddoek terug te kunnen vinden. Zoals Joep de Eekhoorn ook de boom terug kan vinden waarin hij de beukennootjes verstopt heeft.

 

 

 

 

 

 

Joep de Eekhoorn ziet de wereld vaak op z'n kop. Hoe de takken van de bomen er ondersteboven uitzien, heeft de passerende groep wandelaars van een fitnesscentrum kunnen ervaren: Met een spiegeltje onder de neus lieten zij zich rondleiden door de schoolgidsen.