Verwonderplek leert kinderen over de natuur

Bij de schaapskooi Haarle is door kinderen uit groep 2 van basisschool Op Weg Haarle een 'Verwonderplek' geopend. 
De nieuwe Verwonderplek, een natuurbeleefplek, leert kinderen op een speelse manier meer over de natuur.
Opening Verwonderplek. Foto: Natuurmonumenten

Samen met de boswachters van Natuurmonumenten werd een speciale voorleestroon in gebruik genomen. Hennie Bouwhuis, oud-directeur van de basisschool, Had de eer om de voorleestroon als eerste in gebruik te nemen met een verhaal uit het boek 'De avonturen van Eelke van de boswachter' geschreven door Jaap ter Haar. Voorlezen bij de voorleestroon is één van de spelonderdelen van de Verwonderplek.
Hennie Bouhuis is de bedenker van de Verwonderplek. Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug had in 2010 een prijsvraag uit geschreven voor goede ideeën. Hennie Bouwhuis had met zijn idee een prijs gewonnen. Maar de grootste prijs is natuurlijk dat zijn idee nu ook daadwerkelijk door Natuurmonumenten is gerealiseerd!

De Verwonderplek is bij de schaapskooi aan de Mies de Specht-route. Direct vanaf het centrum Haarle loopt er tevens een struinpad. Deze locatie is een ideale locatie omdat het op loopafstand is van Haarle en kinderen er dus zelf naar toe kunnen lopen.

Tevens is het een plek waar meer activiteiten zijn, zoals het jaarlijkse Houtdorp Haarle en is het erg in trek bij dagrecreanten.

Foto: Natuurmonumenten