Nieuwsbrief December 2012

  • Posted on: 27 November 2012
  • By: shr

Indien deze nieuwsbrief niet goed in beeld komt, kunt u hem ook lezen op de website>>> 

Midwinterhoornblazen bij Buitencentrum


Zaterdagmiddag 8 december van 14.00 tot 16.00 uur is de Nijverdaller Gerrit Tijhof in de portokabin van buitencentrum Sallandse Heuvelrug  van Staatsbosbeheer om u te laten zien hoe een midwinterhoorn gemaakt wordt én hoe u er op spelen kunt. Lees het hele bericht>>>


Overlegorgaan nieuwe stijl


Tijdens de vergadering van 19 november hebben de leden van het Overlegorgaan van het Nationaal Park De Salandse Heuvelrug ingestemd met een andere opzet. Lees meer>>


Kerstsfeer bij Schaapskooi Twilhaar.


Op zondag 16  december, tussen 12.00 uur en 16.00 uur is de schaapskooi Twilhaar het bijzondere decor van een kersttafereel. Er is een levende kerststal ingericht en om 14.30 uur zal de schapendrijver met zijn honden laten zien hoe de kudde schapen is te sturen. Dit alles wordt opgeluisterd door de klanken van de midwinterhoorn. Vanaf het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal brengt de paardentram u naar beneden. De paardentram vertrekt om 13.30 uur en 14.30 uur. Volwassenen betalen €3 en kinderen €2 . De demonstratie en de levende kerststal zijn gratis.
De schaapskooi is niet met gemotoriseerd vervoer te bereiken. Vanaf het Buitencentrum kunt u ongeveer 2 kilometer lopen via de rode route. Dan komt u al wandelend bij de schaapskooi uit.


Kerstkransje Haarle: tradionele wandeling


Op 23 december wordt Kerstkransje Haarle voor de vijfde keer georganiseerd. Het is een wandeling van ongeveer vijf kilometer en uitermate geschikt om met familie of vrienden te wandelen.
Lees meer>>


Paddenstoelenwandeling IVN Hellendoorn-Nijverdal

De Paddenstoelenwerkgroep van de IVN afdeling Hellendoorn-Nijverdal organiseert op zondag 16 december een paddenstoelenwandeling door de Rietslenke/Pauliesbos (houtkorstzwammen). Mits het niet te hard vriest of er een pak sneeuw ligt! Mooi gebied voor late en wintersoorten.
Duur ongeveer 2 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom!
Contactadres: Herman Stevens, De Nachtegaal 11 Vriezenveen Tel.: (0546) 56 32 37 of (06) 52 78 63 51. email
Start: 09.00 uur centraal (=oude) station.


Opheffen parkeervoorziening Plaggenweg


De parkeerplaats aan de Toeristenweg nabij de Plaggenweg staat al enkele jaren op de planning om opgeheven te worden.
Inmiddels is er een onveilige situatie ontstaan, doordat boomwortels op meerdere plekken het asfalt omhoog drukken en kapot maken. Dit geeft een verhoogde kans op schade en letsel. Op deze locatie herstelwerkzaamheden uitvoeren, is zeer kostbaar. Deze twee factoren, veiligheid en de kosten, hebben de urgentie verhoogd om deze parkeerplaats op te heffen.
Om toch voldoende parkeergelegenheid te kunnen blijven bieden, is het aantal parkeerplekken op de Dagcamping Holterberg uitgebreid.


Nieuwe cursus Gastheer van het Nationaal Park


Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en Salland Marketing organiseren in het voorjaar van 2013 een cursus voor horeca- en recreatieondernemers in de omgeving van de Sallandse Heuvelrug.
Een gastheer (m/v) is iemand die bezoekers van het nationaal park ontvangt op zijn bedrijf en zich als ambassadeur van het nationaal park opstelt. De gastheer kent de mooiste plekjes en weet waar activiteiten worden georganiseerd. Verder kan hij/zij zijn/haar gasten vertellen over het beheer van het gebied, het ontstaan van het gebied en de rijke (cultuur)historie. Op het moment zijn er 17 gastheren. Wat ons betreft mag dat aantal verdubbbelen! Data van de cursus in 2013: Dinsdagen 5 februari, 12 februari, 5 maart, 12 maart excursie, 19 maart.
Meer informatie: Rianne Evers, email>>. T.: (0548) 62 27 05.