Vorderingen Buitencentrum

Buiten is het koud, echt winter. Maar binnen in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer in Nijverdal kunnen de werkzaamheden gewoon doorgaan. Het pand is grotendeels wind- en waterdicht en de bouwvakkers zijn hard aan het werk.

Er worden twee multifunctionele ruimtes gerealiseerd. Deze zijn afzonderlijk te gebruiken voor schoolklassen of workshops. Door middel van een flexibele wand is het ook in te richten als een grote zaal voor bijvoorbeeld lezingen of presentaties.

In het midden van het pand bevindt zich de trap naar het gedeelte van de Publiekssterrenwacht. Men kan, tegen betaling van entree, een kijkje nemen in het planetarium of nog verder omhoog naar de telescopen.

En als men wil nagenieten van de wandeling of het bezoek aan het Buitencentrum, kan dat onder het genot van een lekker kopje koffie of zelfs met een maaltijd in de horeca. Bij mooi weer staan de terrasdeuren uitnodigend open. Als het nodig is, brandt binnen de haardkachel.

Er wordt hard aan gewerkt om vanaf februari bezoekers te kunnen ontvangen in dit Buitencentrum.
Staatsbosbeheer, de Publiekssterrenwacht, IVN Hellendoorn-Nijverdal, het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug zullen vanaf hier de natuureducatie verzorgen. Excursies, lezingen, wandelingen, een kijkje naar de sterren of gewoon een kijkje in de expositie, de bezoekers worden straks van harte welkom geheten.