Nijverdalsebergweg tijdelijk afgesloten

Het Project Paarse Poort is in volle gang. De verbouwing en uitbreiding van het Buitencentrum van Staatsbosbeheer vorderen gestaag. Ook de buitenruimte wordt opnieuw ingericht, zodat beide onderdelen elkaar versterken. Het entreegebied wordt de poort naar het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit gebeurt door het gebied anders in te richten. Hiervoor moet de weg tijdelijk worden afgesloten. De entree wordt een pleisterplaats en een recreatieve uitvalsbasis voor de vele soorten gebruikers, zoals wandelaars en fietsers. Dit alles gebeurt in samenwerking met het nieuwe Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Iedereen zal er op een aangename manier kunnen verblijven, elkaar ontmoeten, zich laten informeren en consumeren.

Afsluiting Nijverdalsebergweg
Voor het zover is moet er nog een aantal werkzaamheden worden verricht, zoals de herinrichting van de Nijverdalsebergweg ter hoogte van de parkeerplaats bij Dalzicht en het Buitencentrum. Hiervoor wordt de Nijverdalsebergweg in de week van 25 februari afgesloten voor het doorgaande verkeer. Als het weer meezit, zijn de werkzaamheden voor 31 maart a.s. (Pasen) afgerond. Tijdens deze periode is de parkeerplaats bij Dalzicht wel bereikbaar.

Welke werkzaamheden?
Over een afstand van ongeveer 150 meter wordt het asfalt verwijderd en komt er bruine klinkerverharding voor in de plaats. De klinkerverharding ligt op het weggedeelte tussen het Buitencentrum en het begin van het bos en het pad naar het speelbos. Dit gebied wordt als 30 km gebied ingericht. Vanaf de boskant begint het gebied met gescheiden rijbanen met een middengeleider. Dit zorgt voor een veilige oversteek voor fietsers en wandelaars van en naar het Buitencentrum en/of het speelbos. Het wandelpad vanaf het Buitencentrum richting de parkeerplaats bij Dalzicht krijgt een betonnen verharding, waardoor wandelaars die willen oversteken goed kunnen worden opgemerkt door automobilisten. De planning is onder voorbehoud doordat de werkzaamheden weersafhankelijk zijn.

Borden bereikbaarheid
De bereikbaarheid van het steunpunt in Holten wordt aangegeven met borden. Vanaf de zijde van Nijverdal wordt aangegeven dat het steunpunt Holten bereikbaar is via Rijssen-Holten. Aan de zijde van Holten wordt aangegeven dat het steunpunt Nijverdalse Berg bereikbaar is via Rijssen – Nijverdal.

Het project komt tot stand door financiële bijdragen van de provincie Overijssel, Staatsbosbeheer, het Europese subsidieprogramma LEADER, de Regio Twente en de gemeente Hellendoorn.