Nieuwsbrief maart 2013

  • Posted on: 15 March 2013
  • By: shr

21 april: Open dag Buitencentrum Sallandse Heuvelrug!

Indien u deze nieuwsbrief niet goed in beeld krijgt, kunt u hem ook lezen op de website>>

 

 

Nieuwe gastheren van het Nationaal Park De Sallandse heuvelrug
Op 12 maart ontvingen zeven cursisten van de derde cursus ‘gastheerschap’ van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug een certificaat ‘gastheer’ uitgereikt uit handen van wethouder Jelle Beintema van de gemeente Hellendoorn. De uitreiking vond plaats in het vernieuwde Buitencentrum te Nijverdal. Voorzitter Kees Oomen van het Overlegorgaan van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug benadrukte in zijn toespraak het belang van de samenwerking tussen ondernemers, natuurbeschermingsinstanties en het nationaal park in het bijzonder. Lees meer>>>
Bijplaatsing ultime poging voor behoud korhoenders
Begin april worden korhoenders uit Zweden gehaald om bijgeplaatst te worden in natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. De Zweedse autoriteiten hebben vergunning verleend om in 2013 in totaal 25 korhoenders naar Nederland te halen. 
Lees meer>>>
Honing van de Sallandse Heuvelrug
Gastheer B&B De Kleine Kolonel uit Haarle, presenteerde op 12 maart zijn 'Honing van de Sallandse Heuvelrug'. In goede jaren produceren de bijen op het eigen terrein 1600 potten heerlijke honing! Een deel van de opbrengst wil De Kleine Kolonel ten goede laten komen aan het gebied.
Meer informatie>>>
Opendag Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Na de officiële opening op 19 april, is er op 21 april een opendag in en rond het vernieuwde Buitencentrum. Alle betrokken partijen ontvangen u op die dag met een speciaal programma. Ondertussen worden in het gebouw de laatste puntjes op de i gezet...
Voorjaar in aantocht!
Gastheer Arend Spijker meldt waarnemingen op de heide van veldleeuwerik, wulp en roodborsttatpuit. Ook de middelste bonte specht is, na enige tijd afwezig te zijn geweest , weer gezien bij de Kleine Plas bij Haarle.

Om vast te noteren Dag van het Nationaal Park op 26 mei
Op 26 mei wordt voor de tweede maal de Dag van het Nationaal Park georganiseerd. Het betreft een landelijke dag waaraan alle nationale parken in Nederland meedoen. Thema: De Smaak van het Nationaal Park. De smaakfietsroute van de Sallandse Heuvelrug staat hierbij centraal. Volgende keer meer nieuws hier over..