Nieuwsbrief mei 2013

  • Posted on: 15 May 2013
  • By: shr

De Smaak van het Nationaal Park
Op 26 mei wordt in 16 nationale parken in Nederland de Dag van het Nationaal Park georganiseerd rond het thema: 'De smaak van het Nationaal Park'. Op en rond de Sallandse Heuvelrug kunt u de Smaakfietsroute fietsen. 33 bedrijven hebben voor u een speciale aanbieding. De routebeschrijving is op 26 mei gratis. De aanbiedingen blijven geldig tot en met oktober.
Vergeet deze keer uw camera niet want u kunt ook mee doen met de fotowedstrijd: Mijn mooiste plekje van de Sallandse Heuvelrug.
Lees meer>>>
 

 

Jaarlijkse zwerftocht over de Sallandse Heuvelrug
Een hele dag zwerven over bergen en door dalen. Waar is dat nog mogelijk? Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug organiseert een avontuurlijke zwerftocht langs de mooiste plekjes van het gebied. Deze tocht wordt begeleid door de gastheer van het nationaal park en is gepland op donderdag 23 mei 2013. Een uitdaging voor de sportieve natuurliefhebber!
Lees meer>>>

Sallandse Heuvelrug nu officieel Natura2000 gebied
Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken, heeft recent de Sallandse heuvelrug officieel aangewezen als Natura2000 gebied. Dat heeft ze gedaan gelijktijdig met 32 andere Nederlandse natuurgebieden, waaronder de Overijsselse gebieden Boetelerveld, Borkeld, Achter de Voort en Agelerbroek & Voltherbroek. Lees meer>>>

Heideslak excursie naar de bloeiende rododendrons op de Sprengenberg, elk jaar weer bijzonder.18 mei 2013 - 13:00 tot 15:00. Startplaats: Informatieschuur De Pas te Haarle.
Kosten: Volwassen € 2,- Kind € 1,-
 

Braakballen pluizen tijdens de Pinksterdagen
Braakballen pluizen is een traditie bij Natuurdiorama Holterberg. Sommige kinderen komen hiervoor ieder jaar terug. Het leuke is dat de botten van mensen en muizen, “zoogdieren”, hetzelfde zijn. 
Lees meer>>>
Meifluitjes maken in Natuurdiorama
Op zondag 26 mei kunnen kinderen van af 6 jaar onder begeleiding meifluitjes maken, waarbij de ouders actief betrokken worden. Vanzelfsprekend wordt er ook gezongen, want zonder het bijbehorende liedje “Siepe sappe siepe, wanneer bin ie riepe?” lukt het niet.  
Lees meer>>>
Honingslingeren bijenstal de Sprengenberg
In de bijenstal op de Sprengenberg te Haarle zijn imkers aan het werk. De stal staat tegenover de parkeerplaats en is vrij toegankelijk. In de stal hangen ook zes kleurrijke en interessante panelen over honingbijen. Daarnaast wordt er in informatieschuur De Pas honing geslingerd en is honing te koop. Lees meer>>>

Indien u deze nieuwsbrief niet goed in beeld krijgt, is hij ook te lezen op onze website>>>