Nieuwsbrief juli 2013

  • Posted on: 10 July 2013
  • By: shr

Deze nieuwbrief kunt u ook lezen op onze website>>

Zomer in het bos!
Maandag 15, maandag 22  en maandag 29 juli organiseert Natuurdiorama Holterberg een “Nature Experience” tocht op de Holterberg. Levenslustige buitenkinderen ervaren hoe minimonsters, vogels en  zoogdieren in het bos leven. Als afsluiting van de tocht krijgen de kinderen een “Nature Experience” diploma én een ijsje. Deelname kost vier euro per persoon en begint om 11:00 uur. Lees meer>>>

Dreigende bezuiniging natuureducatie in Nationale Parken
Het basisprogramma Communicatie en Educatie in 18 Nationale Parken wordt sinds het instellen van de nationale parken verzorgd door IVN, in nauwe samenwerking met de partijen die actief zijn in de parken. De educatieactiviteiten dragen bij aan de beleving en bescherming van deze unieke natuurgebieden. Het Ministerie van EZ is voornemens om haar bijdrage met 2/3 te verminderen en dat zou een aanzienlijke aderlating zijn voor C&E in de nationale parken.

Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug
De Sallandse Heuvelrug herbergt een bijzondere soort: De Heideslak.
Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak is een electrokar die is ingericht om zeven mensen mee te nemen. Ook dit seizoen neemt de Heideslak u weer graag mee! Lees meer>>>
Met de huifkar over de Sallandse Heuvelrug
In de zomer en herfst vertrekt de huifkar iedere woensdag om 14.00 uur vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. De tocht door het nationaal park duurt ongeveer een uur.
Ook iedere 1e en 3e zondag van de maand wordt er een rit verzorgd. Kaartjes voor deze leuke tocht zijn verkrijgbaar bij de balie in het Buitencentrum. Volwassenen betalen €3,50 en kinderen €2,50.
Lees meer>>>
Bus 58 rijdt in het weekend over de Sallandse Heuvelrug
Op zaterdag, zon- en feestdagen rijdt het busje van Syntus tussen de stations Holten en Nijverdal over de Sallandse Heuvelrug. De bus stopt onderweg op diverse vaste plaatsen zoals b.v. het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en Natuurdiorama Holterberg. Maar ook op verzoek op andere plekken op de route over de Heuvelrug!
Het busje vertrekt vanaf 9.22uur t/m 18.22uur, elk uur bij het station Nijverdal en vanaf 9.55uur t/m 18.55 uur bij station Holten. De dienstregeling vindt u hier>>> (pdf)
Gebleste bomen op de Holterberg
Staatsbosbeheer voert komende winter de gebruikelijke houtoogst uit op de Sallandse Heuvelrug. De bomen die geoogst gaan worden, zijn zorgvuldig geselecteerd en geblest.Bosbeheer en houtoogst zijn processen waarbij zorgvuldig naar de bomen gekeken wordt. In deze omgeving treft u gebleste bomen met een oranje, rode of blauwe markering.
Lees meer>>>
Secretaris Herman Reimerink stopt na ruim 10 jaar
Herman Reimerink begon in 2003 voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Samen met de partners van het nationaal park heeft hij het Beheer- en inrichtingsplan Levend Paars geschreven.In oktober 2004 is het nationaal park ingesteld door toenmalig minister Cees Veerman.
Sindsdien heeft Herman met veel enthousiasme vanuit het Overlegorgaan vele projecten helpen uit te voeren en daarmee ons nationaal park onder de aandacht gebracht van partners, bewoners en bezoekers. Officieel neem Herman op12 september afscheid van het nationaal park. Diegene die hem goed kennen zijn welkom op z’n afscheid in het Buitencentrum vanaf 16.30 uur.
Voor de komende tijd vervangt collega Paul  Niens hem, Paul is tevens secretaris van het Nationaal park Weerribben-Wieden.