Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug

Rijd eens een ritje mee!

De Sallandse Heuvelrug herbergt een bijzondere soort: De Heideslak.
Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak is een Electro kar die is ingericht om zeven mensen mee te nemen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen. De winterstop is voorbij, de accu weer volledig opgeladen en  de Heideslak neemt u weer graag mee!

De Heideslak is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn om te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg. Een groep enthousiaste vrijwilligers neemt u mee op een bijzondere excursie. Onderweg vertelt de chauffeur leuke verhalen en wijst hij, zij op mooie dingen in de natuur.
Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, Staatsbosbeheer en de groep vrijwilligers maken samen dit project mogelijk. Op woensdag, donderdag en zondag verzorgen de vrijwilligers drie ritten van ongeveer een uur tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Ook op feestdagen, indien het Buitencentrum geopend is, rijdt de Heideslak. Voor deze ritten kunt u niet reserveren. Prijs voor volwassenen is €2,50 en voor kinderen €1,--

Op dinsdag is een lange excursie van 2 uur mogelijk op aanvraag. Hiervoor zijn de kosten €5,-- voor volwassenen en €2,-- voor kinderen. Als u eens een rit wilt maken, kunt u contact opnemen met het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal. Telefoonnummer 0548-612711. Dit is tevens het startpunt van de tocht.