De wolf terug in Nederland: wat nu?

Datum: 
dinsdag 21 januari 2014 - 19:30
Startplaats: 
Natuurdiorama Holterberg

Om een breed publiek te informeren over de mogelijke terugkeer en betekenis van de wolf in Nederland, organiseren Natuurdiorama Holterberg en Nationaal Park De Sallandse heuvelrug samen met ecologisch onderzoeksbureau EcoNatura een lezing over de wolf.

In juli van 2013 werd een wolf doodgereden bij Luttelgeest in Noordwest Overijssel. Dat zorgde voor enige commotie. Is de wolf echt terug in Nederland? Om een breed publiek te informeren over de mogelijke terugkeer en betekenis van de wolf in Nederland wordt deze lezing georganiseerd.

Eerder, in het voorjaar 2013 werd al een andere wolf met een cameraval vastgelegd bij de Duitse plaats Meppen, 10 km ten oosten van Emmen. Mogelijk liepen er enkele jaren eerder en zelfs nu enkele wolven heimelijk in Nederland rond. De komst van de wolf roept allerlei vragen op; we zijn immers dit dier ontwend in Nederland.

Om meer duidelijkheid te krijgen over wat de komst van de wolf mogelijk zou kunnen betekenen voor mens en dier, komt Erwin van Maanen (ecoloog en roofdierdeskundige) op 21 januari naar Holten toe om een lezing over de wolf te verzorgen. Hij zal dit zo objectief mogelijk voor het voetlicht brengen.

Lees meer informatie over de wolf>>>

 

Organisatie: 
Natuurdiorama Holterberg
Contact e-mailadres: 
Info@museumholterberg.nl
Kosten: 
€5,00 inclusief koffie.
Opmerkingen: 
Aanmelden is gewenst
Tijd: 
19.30 uur