Nieuwsbrief januari 2014

  • Posted on: 15 January 2014
  • By: shr

 

Indien deze nieuwsbrief niet goed in beeld komt, kunt u hem ook lezen op de website>>>

De wolf terug in Nederland?
Om een breed publiek te informeren over de mogelijke terugkeer en betekenis van de wolf in Nederland, organiseren Natuurdiorama Holterberg en Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug samen met ecologisch onderzoeksbureau EcoNatura op 21 januari een lezing over de wolf. Aanvang 19.30 uur, Natuurdiorama Holterberg. Entree: €5,- inclusief koffie.
Lees meer>>>

 
Haarle in oorlogstijd
...gezien door de ogen van een puber...
Dat is de titel van een boek dat in Haarle is gepresenteerd op vrijdag 29 november.
Jan Rodijk (83) woonde in 1940 aan de westzijde van Haarle. Hij was een boodschappenjongen voor zijn ouders en de buren. Dat bracht hem regelmatig naar Raalte, Hellendoorn en Nijverdal. Een uitgave van Stichting Marke Haarle.
Meer informatie en verkrijgbaarheid lees meer>>
Junior Rangers Nationaal Park Drents-Friese Wold op bezoek
Op 11 januari bezochten 20 Junior Rangers van NP Drents-Friese Wold met hun begeleiders het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Leden van de Sterrenwacht Hellendoorn ontving de groep met een lezing, een bezoek aan het planetarium en de koepel. Arend Spijker nam de groep mee op excursie. De dag werd afgesloten met een bezoek aan Natuurdiorama Holterberg.
Lees meer over Junior Rangers>>>
Foto-expositie Han Bouwmeester in Natuurdiorama Holterberg
De schitterende expositie in Natuurdiorama Holterberg van natuurfotograaf Han Bouwmeester is verlengd tot 3 maart. Bouwmeester is één van de bekendste natuurfotografen van ons land.  Zijn werk leverde diverse nationale en internationale prijzen op. 
Lees meer>>>