Herinrichting parkeerplaats Paarse Poort

In opdracht van de gemeente Hellendoorn is de Sallandse Wegenbouw gestart met de herinrichting van het resterende gedeelte van de parkeerplaats bij de Paarse Poort.

De parkeerplaats krijgt dezelfde uitstraling als de parkeerplaats zoals die in 2012 is ingericht aan de voorzijde, tussen Dalzicht en het Buitencentrum van Staatsbosbeheer.
De hagen worden verwijderd en om plaats te maken voor heideplaggen en heidestrooisel. Om de parkeerstroken van elkaar te scheiden worden er boomstammen neergelegd, die worden verankerd. Een gedeelte van de bestaande verlichting wordt verwijderd en hiervoor in de plaats komt nieuwe verlichting.

De parkeerplaats hoeft niet te worden afgesloten tijdens de werkzaamheden, wellicht dat niet alle parkeerplekken kunnen worden gebruikt wanneer er wordt gewerkt. De overlast wordt tot een minimum beperkt. De verwachting is dat de werkzaamheden nog deze maand kunnen worden afgerond. Dus nog voor het toeristenseizoen van start gaat, is de parkeerplaats klaar.