Er zit muziek in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

 
Het geluid van de Nederlandse natuur...
Op zondag 25 mei was de Dag van de Nationale Parken. In en rond het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug werden workshops georganiseerd over muziek in de natuur
een leuke samenwerking met Kunstenschool Kaliber. Bij de ingang van het Buitencentrum werden de kinderen opgewacht door de Kalibeer (een paar kinderen beweerden dat er geoon een mens in 'dat pak'  zat... maar niet iedereen was daarvan overtuigd.

Een groep geïmteresseerden volgde de workshop 'Geluiden opnemen'  van Wikimedia onder leiding van onder begeleiding van Arnoud Traa.

Je kan nog steeds mee doen met de internationale natuurfoto- en natuurgeluidenwedstrijd van Wikimedia>>>

Steunpunt Holterberg
Ruim 500 bezoekers maakten gebruik van de gelegenheid om gratis het Natuurdiorama te bezoeken. Anton van Beek verzorgde meerdere malen per dag een workshop 'mei-fluitjes maken'. Vanwege het mooie weer kon dat mooi in de buitenlucht plaatsvinden. Twee huifkarren van De Elshof reden af en aan om bezoekers te trakteren op een ronde door het onder begeleiding van een muzikant.
Bij Hotel Restaurant Hoog Holten kon men genieten van een speciale Hei-Thee en ook daar was de muziek verzorgd door de Kunstenschool.

Materialen
Kinderen kunnen een speciale ‘muziekkleurplaat’ en een leuk boekje met tips om met materialen uit de natuur muziek te maken, ophalen. De kleurplaat en het boekje kunt u ophalen bij Natuurdiorama Holterberg en Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.
De kleurplaat is ook te downloaden>>>

Ook het boekje met de tips over muziek uit de natuur is te downloaden>>>
 

De natuur zit vol muziek

Ons Nationaal Park zit vol muziek: de wind over een uitgestrekt heidelandschap, het geritsel van de bladeren in de bossen, het geroffel van de zwarte specht en het gezang van de boompieper. Daarom ontvangen alle bezoekers van de Dag van het Nationaal Park op 25 mei een passend cadeautje: een unieke ringtone van een ritmische mix van natuurgeluiden uit de Nederlandse natuur.

Twintig Nationale Parken
Nederland kent maar liefst twintig nationale parken. Deze parken vertellen het verhaal van de Nederlandse natuur. Je vindt er duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen. En ook de bewoners verschillen per park: bijzondere vogelsoorten, vlinders, reptielen en amfibieën, edelherten, dassen, bevers, otters, zwijnen en zeehonden. Ontdek de parken zelf; je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, kanoën en varen.
Kijk voor het programma van de Dag van het Nationaal Park van alle Nederlandse Nationale Parken op www.nationaalpark.nl.

Volg het nieuws over de Dag van het Nationaal Park via Twitter: nationaalparksh. Twitter zelf mee over de Dag van het Nationaal Park via #dvhnp2014.