IVN Zomerweek 2014: ontdek de Sallandse Heuvelrug

Ook dit jaar organiseert IVN weer een week waarin je als natuur- én cultuurliefhebber je hart kan ophalen. Deze editie van de IVN Zomerweek vindt plaats op de Sallandse Heuvelrug. Van 3 tot en met 10 augustus krijg je de kans om dit magnifieke stukje natuur in eigen land te ontdekken.

Het gevarieerde programma-aanbod wordt verzorgd onder begeleiding van IVN-gidsen die bekend zijn met de omgeving. Aan de kinderen is ook gedacht; in de leeftijd van vijf tot veertien jaar hebben zij hun eigen natuurprogramma. Zo kan iedereen zorgeloos genieten van zijn eigen excursie.

De perfecte combinatie van natuur en cultuur
In Salland bevindt zich het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug met een oppervlakte van ca. 35 km2. In de omgeving vind je verschillende rivieren, en een rijke flora en fauna. Zo heb je vanaf de accommodatie de unieke kans om de laatste korhoenders in ons land te zien. Ook is er volop cultuur te snuiven in statige kastelen, oude Saksiche boerderijen en pittoreske (es)dorpen.

Activiteiten en verblijf
Je verkent de omgeving op de fiets, je bent actief bezig in de natuur tijdens de Natuurwerkdag en er is voldoende gelegenheid om elkaar uitvoerig te leren kennen. De gehele week verblijf je in de rustieke accommodatie ‘De Heidebloem’. Hier zijn zowel binnenslaapplaatsen als kampeergelegenheden.

 Meer informatie en inschrijven
Voor mensen die vanwege leeftijd en/of gezondheid niet kunnen kamperen, is het aan te raden snel te reserveren voor de (beperkt beschikbare) binnenslaapplaatsen. Aanmelden kan via Harrie Moonen.
Vul onderstaand formulier in en stuur het naar h.moonen3@kpnmail.nl of naar:

Harrie Moonen
Berthold Brechtstraat 185
1102 RG Amsterdam

Meer informatie over bijvoorbeeld kosten en benodigdheden is te vinden in de flyer en op www.ivn.nl/zomerweek.