Vang het verhaal van de Nationale Parken voor Wikipedia en maak kans op mooie prijzen!

In de maanden mei en juni organiseert Wikimedia Nederland de wedstrijd Wiki Loves Earth. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te helpen om geluiden en foto’s uit de natuur ‘op de kaart’ te zetten. Op de dag van de Nationale Parken, 25 mei, organiseert Wikimedia tussen 12.45 uur en  16.30 uur een workshop ‘Geluid opnemen’en een ‘geluiden safari’ in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.


Het geluid van roodborsttapuit, korhoen of nachtzwaluw, het geruis van bladeren of mensen die recreëren in de natuur. Dat zijn de geluiden waar Wikimedia Nederland (de organisatie die Wikipedia ondersteunt) naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met deze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur ook in geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Voor Wiki Loves Earth werkt Wikimedia Nederland samen met de Nationale Parken. In de maanden mei en juni krijgen  bezoekers van de 20 Nederlandse Nationale Parken de kans om een ‘natuurlijke’ bijdrage te leveren aan de online encyclopedie Wikipedia. Gedurende deze twee maanden kunnen bezoekers met hun geluidsopnames en foto’s  uit de nationale parken meedoen aan de  wedstrijd Wiki Loves Earth. De opgenomen geluiden en foto’s uit de Nederlandse Nationale Parken kunnen worden geüpload en gebruikt ter aanvulling van artikelen op Wikipedia. Deelnemers maken ook nog eens kans op een mooie prijs. 

Op zondag 25 mei (de dag van het Nationaal Park) organiseren Wikimedia Nederland en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug een unieke workshop Geluiden opnemen en een ‘geluidsafari’ in het Sallandse Heuvelrug gebied. Na afloop kunt u direct uw geluidsopnames uploaden  en zo deelnemen aan de wedstrijd .

Tussen 12.45 uur en 13.00 uur uur wordt u van harte ontvangen met een kopje koffie of thee in “Buitencentrum Sallandse Heuvelrug”, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.  Na een workshop ‘geluiden opnemen’ door Arnoud Traa (De Auditieve Dienst)  kunt u onder leiding van de gids en Arnoud Traa het gebied in  om geluiden van het Nationaal Park op te nemen.  Om ongeveer 16.30 verwachten we weer terug te zijn in het buitencentrum, waar u onder het genot van een drankje uitleg krijgt over hoe u uw geluidsmateriaal kunt uploaden en zo mee kunt doen aan de wedstrijd.

Meedoen met de workshop ‘Geluiden opnemen’ op zondag 25 mei? Geef u dan snel op via het inschijfformulier>>>