Haardhoutdag op zaterdag 28 februari Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Februari is houtmaand bij Staatsbosbeheer. Op diverse locaties in het land is in februari haardhout te koop, zodat de voorraad kan worden aangevuld met vers hout uit Nederlands bos.

Dit hout kan dan de hele zomer drogen en komende winter weer voor veel warmte zorgen. Want wat is er nou fijner dan de gezelligheid en warmte van een knappend haardvuur tijdens de donkere dagen...
Ook bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kan je haardhout kopen.

Ook Buitencentrum De Sallandse Heuvelrug gaat dit organiseren aan de Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Omdat er een beperkte hoeveelheid stammen ter beschikking is,  is het noodzakelijk om vooraf te reserveren, op=op! Het betreft vers loofhout. Hanteerbare stukken van 2 meter lengte. Het gaat vooral om essen- en eikenhout. Kosten: € 60 per kuub. Er gaan 20 stammen in 1 kuub. Maximaal 3 kuub per persoon.
Het reserveren kan via de website: www.staatsbosbeheer.nl

Staatsbosbeheer heeft altijd hout geoogst vanuit professioneel bosbeheer en daarmee tevens inkomsten gegenereerd. De opbrengsten van hout worden gebruikt om het natuurbeheer mede te financieren. Ook de verkoop van haardhout maakt hier deel van uit.
Van de ruim 90.000 hectare Nederlands bos die Staatsbosbeheer beheert is circa een derde natuurbos waar de natuurlijke processen voorop staan en dood hout zoveel mogelijk blijft liggen als bron voor nieuw leven. Ongeveer tweederde is multifunctioneel bos, wat beheerd wordt met verschillende doelen. Eén daarvan is het oogsten van hout. Het overgrote deel van het hout dat Staatsbosbeheer oogst uit de Nederlandse bossen wordt industrieel verwerkt. Bijvoorbeeld tot meubels en tuinhuisjes, maar ook als biobrandstof en voor de productie van pallets voor de (inter)nationale handel. Al het hout van Staatsbosbeheer is natuurlijk FSC-gecertificeerd.