Maak een sterk merk van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

 'Maak een sterk merk van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug'. Die conclusie trok de ChristenUnie Overijssel na een bezoek aan het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Een delegatie met lijsttrekker Jan Westert van de provinciale ChristenUnie, aangevuld met vertegenwoordigers van de raadsfracties van Hellendoorn en Rijssen-Holten bezocht het Nationale Park.
De ChristenUnie wilde weten wat de transitie van de nationale parken voor gemeenten betekent.

'Onder de indruk'
In het Buitencentrum in Nijverdal spraken de CU'ers met de wethouders Thomas Walder (Hellendoorn) en Roland Cornelissen (Rijssen-Holten) en een brede vertegenwoordiging van Staatsbosbeheer en IVN. "Ik ben onder de indruk geraakt van de betrokkenheid van de verschillende partners. Ook de mensen uit de werkpraktijk zijn overtuigde vertegenwoordigers van dit mooie natuurgebied'', aldus Jan Westert, lijsttrekker van de ChristenUnie.

De beide gemeenten zijn niet blij met de transitie van het nationaal park naar gemeenten door het rijk en de provincie. Met name omdat er ook gekort wordt op de middelen. Zij zagen ook de uitdaging om Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug te laten groeien tot een sterk merk. Zowel Hellendoorn als Rijssen-Holten doen pogingen om vanuit het centrum Nijverdal en vanuit Holten nadrukkelijk verbinding met dit natuur- en belevingsgebied te leggen.

Openbaar vervoer
Wethouder Cornelissen vroeg van de ChristenUnie ook aandacht voor goed openbaar vervoer. ,,We investeren in de stationsomgeving en de verbinding met de Holterberg. Dan hebben we ook belang bij goede aansluitingen.''

De ChristenUnie werd duidelijk gemaakt dat er in partnerschap aan goede oplossingen voor de toekomst wordt gewerkt en dat de provincie daar niet bij aan de zijlijn moet blijven staan.