Loop naar de maan

Datum: 
Donnerstag 2 Juli 2015 - 21:00
Startplaats: 
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Een wandeling bij volle maan en een lezing over de maan en de zichtbare planeten wordt u aangeboden door de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer

Volle maan, nieuwe maan, halve en hele maan, maanstanden. Mooie namen en termen, maar wat betekenen ze eigenlijk en hoe ziet de maan er dan uit? Wandelen door het bos bij het licht van de volle maan. Zijn er nog dieren wakker en hoe donker is het bos?

Donderdag 2 juli en zaterdag 1 augustus om 21.00 uur bent u van harte welkom in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer waar de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer u een gevarieerd programma aanbieden rond het thema volle maan.
Het programma bestaat uit een lezing, verzorgt door de Sterrenwacht Hellendoorn over de maan en de dan zichtbare planeten. Een bezoek aan het planetarium en een wandeling met de boswachter door het maanlichtverlichte bos. Ook op dit late tijdstip is het bos nog vol leven. Een kop koffie, thee is bij de prijs inbegrepen. De volgorde van de programma onderdelen is afhankelijk van het weer en de groepsgrootte. Rond 23.30 uur sluiten we de avond af.

Kosten: 
volwassenen € 12,50,-- kinderen tot en met 12 jaar € 7,50
Opmerkingen: 
Graag van te voren aanmelden via het Buitencentrum, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal T (0548) 61 27 11