Naar buiten in de voorjaarsvakantie

Kom in de voorjaarsvakantie naar het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer

Het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal is het beginpunt van je dag uit in de natuur. De Sallandse Heuvelrug biedt bergen vol beleving!. Je kunt er niet omheen!

Nederlands

Op zoek naar het winterzonnetje op de Sallandse heuvelrug

Zondag 25 februari organiseert het Wereld Natuur Fonds, in samenwerking met Natuurdiorama Holterberg een fotowandeling in de mooie Sallandse natuur, voor volwassenen en voor kinderen.
De organisatie die zich inzet voor wereldwijde natuurbescherming blijft deze keer dicht bij huis. Op de Holterberg is een route uitgezet voor natuurliefhebbers met een passie voor fotografie
.

Nederlands

Loop naar de maan

In 2018 organiseren de Sterrenwacht Hellendoorn en het BuitenCentrum van Staatbosbeheer in Nijverdal weer een aantal gezamenlijke activiteiten. De excursies vinden zowel overdag en ook ’s avonds plaats. Naast de aandacht voor het heelal, de sterren en planeten is er tijdens de activiteit ook ruimte voor een stuk natuurbeleving.

Nederlands

Landelijk onderzoek naar belang Nationale Parken

Nederland kent twintig Nationale Parken die samen het verhaal van de Nederlandse natuur vertellen. Deze gebieden zijn door het Rijk aangewezen en deze zijn verspreid over heel Nederland. De Nationale Parken verschillen in eigenschappen. Zo zijn er duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen.

Nederlands

Eerste stap Milieueffectrapportage (MER)

Notitie Reikwijdte en Detailniveau ter inzage
Voor de Sallandse Heuvelrug moet een MER worden uitgevoerd vanwege het afgraven van grond ten zuiden van de Zunasche Heide. Een MER brengt de gevolgen voor het milieu in kaart, voordat er een besluit wordt genomen over de uitvoering van maatregelen of plannen. Ten behoeve van de start van deze MER-procedure wordt een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld. Een NRD is een zogenaamde ‘voorfase voor de MER’ en beschrijft op welke wijze het uiteindelijke MER opgesteld zal worden.

Nederlands

Groene Twinkeling 2018

Welke ondernemer verbindt bedrijf en biodiversiteit?

Nederlands

Goed bezochte ondernemerssafari Sallandse Heuvelrug / Reggedal

Op 2 november is de jaarlijkse ondernemerssafari op de Sallandse Heuvelrug gehouden. Het betreft een bijeenkomst waar ondernemers uit het gebied elkaar ontmoeten tijdens een gevarieerd dagprogramma. Deze keer was het thema: ‘Het verhaal van…’ het uitgangspunt. De ondernemerssafari werd georganiseerd door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, Toerisme Rijssen-Holten en Toeritisch bureau Hellendoon, in samenwerking met Marketing Salland.

Nederlands

Gruwelijk eng of buitengewoon bijzonder?

Kinderboekenweek bij Staatsbosbeheer in het BuitenCentrum De Sallandse heuvelrug.
Tijdens de Kinderboekenweek hebben bijna 250 kinderen van de basisscholen uit de gemeente Hellendoorn meegedaan aan het programma ‘gruwelijk eng’ aangeboden door IVN/CNME en Staatsbosbeheer.  Mede dankzij een bijdrage van de ‘Stichting samen voor de Sallandse heuvelrug’, de Zinin bibliotheek en de vele vrijwilligers hebben de kinderen een buitengewoon bijzondere ochtend in de natuur gehad.

Nederlands

Junior Rangers van start!

Op zaterdag 23 september was het zo ver: een kersverse groep Junior Rangers van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug! Het betreft de zevende groep in Nederland in een nationaal park. Junior Rangers zijn jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar die het leuk vinden om geregeld met elkaar op pad te gaan in het natuurgebied waar ze dichtbij wonen. Ze helpen mee met onderhoud van het gebied, gaan met de boswachter op pad of helpen bijvoorbeeld met tellingen van roofvogels, vlinders of muizen.

Nederlands

Kapwerkzaamheden Sallandse Heuvelrug uitgesteld tot in 2018

De kwaliteit van de heide op de Sallandse Heuvelrug staat onder druk. En daarmee helaas ook de plant- en diersoorten die daarbij horen. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer gaan de komende jaren in opdracht van provincie Overijssel aan de slag met het herstel en de uitbreiding van heide in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Tijdens de informatiebijeenkomsten in april 2017 is aangegeven dat de uitvoering in het najaar van 2017 van start gaat. Echter blijkt dat er meer tijd nodig is voor een zorgvuldige voorbereiding.

Nederlands

Pagina's