Jeugdnatuurclub

Ben je graag buiten? Vind jij dieren en planten leuk? Vind jij de maan en de sterren ook zo mooi? Kortom ben je nieuwsgierig wat er buiten allemaal aan grote en kleine dingen te zien en te ontdekken valt? Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Dan is de JeugdNatuurClub Sallandse Heuvelrug echt iets voor jou.

Eén keer in de maand (behalve juli en augustus) is er op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur de JeugdNatuurClub. Verschillende organisaties (Natuurmonumenten, Natuurmuseum Holterberg, Sterrenwacht Hellendoorn, IVN Hellendoorn-Nijverdal en Staatsbosbeheer) verzorgen om de beurt een programma.

Je speurt naar diersporen, gaat waterbeestjes vangen, komt alles te weten over de maan, en ontdekt het échte verhaal achter het ontstaan van de Sallandse Heuvelrug. De activiteiten zijn altijd leuk, actief én leerzaam! Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal coördineert de JeugdNatuurClub en levert een financiële bijdrage.

omschrijving
omschrijving

Goed om te weten

  • Deelname aan één activiteit kost € 3,50; bij aanvang van de activiteit contant te betalen.
  • Als je voor €25 een strippenkaart koopt voor 10 activiteiten, dan betaal je omgerekend €2,50 per keer. Strippenkaarten zijn verkrijgbaar bij de begeleiders voorafgaand aan de activiteit.
  • Doe kleding aan die tegen een stootje kan en vies mag worden.
  • Trek laarzen of stevige, waterdichte schoenen aan.
  • Denk aan regenkleding als er nat weer voorspeld wordt.
  • De begeleiders zorgen voor drinken en iets lekkers in de pauze

Waar verzamelen we?

De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Locaties worden vermeld in het programma .

omschrijving
omschrijving

Meld je aan!

Voor vragen kun je contact op nemen met (IVN Natuureducatie).

NP Logo
Tip je vrienden
Tip