Hof van Twente

Uitdagend en altijd mooi. In een landschap vol afwisseling van weiden, bossen en beken liggen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo. Gastvrije, gezellige plaatsen met een eigen karakter. Je bent hier het hele jaar van harte welkom!

Hof van Twente is op 1 januari 2001 ontstaan door samenvoeging van Ambt en Stad Delden, Diepenheim, Goor en Markelo. De Hof ligt gunstig aan de A1, het spoor en het Twentekanaal.

Landschappelijk gezien is de Hof een van de best bewaard gebleven cultuurhistorische gebieden van Nederland. Want waar vind je zeven kastelen, zo compact bij elkaar? Vrijwel alles in de Hof staat er nog even fris bij als eeuwen geleden, toen het tot stand kwam. De inwoners hechten namelijk aan het behoud en doorgeven van alles wat waarde heeft.

Kastelen

Van de zeven kastelen zijn diverse landgoederen en prachtige tuinen opengesteld voor het publiek.

Molens

Er is veel dat beeldbepalend is in de Hof, zoals de historische watermolens in Diepenheim en Delden. Bijzonder is ook de Houtzaagmolen in Delden, de Braakmolen in Goor en de Koren- en pelmolen De Hoop in Markelo.

Op en top natuur

Qua natuur biedt de Hof uitersten: van het gecultiveerde parklandschap van Twickel tot en met de vrije natuur op De Borkeld, Markelo. De beste manier om alles goed te bekijken is de Hof in te trekken met een mooie route.

Kunst en cultuur

Er zijn weinig gebieden in Nederland waar zoveel oog is voor kunst en cultuur en waar oud en nieuw zo harmonieus samengaan. Het beste voorbeeld daarvan is te vinden in Diepenheim. Daar is het eerste Nederlandse Drawing Centre te vinden, en nog veel meer hedendaagse kunst.

Proef heerlijk Hof van Twente

De Hof is een gebied om de klok rond te smullen. Van brood tot bier, van vers gerookte forel tot honing, van shiitakepaddenstoelen tot mosterd en verse kruiden. Maar ook van traditionele aspergegerechten tot prachtige wildschotels en van winnende rosé tot verfijnde chocolade. Producten zijn te koop bij de VVV, bedrijven en op de Streekmarkt Twente in Delden.

Evenementen

In de Hof van Twente worden jaarlijks veel verschillende evenementen georganiseerd. Een groot aantal is traditie, maar er zijn met grote regelmaat ook nieuwkomers. Kijk gauw in de agenda!

Meer info over Hof van Twente? Bezoek de website visithofvantwente.nl.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip