Holterberg

Natuurgebied de Holterberg is een heuvelachtig gebied, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. De Holterberg dankt zijn naam aan het Overijsselse dorp Holten dat ten zuiden van dit gebied ligt. In het noorden grenst dit gebied aan de Haarlerberg en Noetselerberg. Dit natuurgebied omvat veel heidevelden die worden afgewisseld door uitgestrekte (naald)bossen.

De Holterberg is de bekendste berg van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Bovenop de Holterberg vindt u het gezellige Holterbergplein met verschillende horecagelegenheden, midgetgolf, een speeltuintje en het verrassende Natuurmuseum Holterberg. Ook de indrukwekkende Canadese Begraafplaats met informatiecentrum is vanaf hier goed bereikbaar. De Holterberg, met voldoende parkeermogelijkheden bovenop de berg, is tevens een ideaal vertrekpunt voor fiets- en wandeltochten.

Natuurmuseum Holterberg

Vakantie of een dagje vrij? Goed of slecht weer? Kom naar het museum op de Holterberg. Al meer dan tachtig jaar schitterend gelegen op de zuidelijke flank van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het natuurmuseum is uniek, levensgrote diorama’s geven je de beleving midden in de natuur te staan. Van de Oertijd tot de Zwitserse Alpen en van de Wadden naar de korhoenders op de Sallandse Heuvelrug. Een grote collectie, met wel duizend dieren, laten je de natuur van dichtbij zien. Voor de jongere gasten is er van alles te beleven en te doen. Spannende speurtochten en op onderzoek in het Bos van Daantje Das. Voor de allerkleinsten is er het avontuurlijke Gr0ote Kikkerpad.

Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12 Holten. www.museumholterberg.nl

NP Logo
Tip je vrienden
Tip