Handige startpunten

Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug biedt jou de mogelijkheid om te genieten van de natuur. Dit kan vooral gedaan worden door te gaan wandelen over de Sallandse Heuvelrug.

Op de Sallandse Heuvelrug wordt gebruik gemaakt van het Wandelnetwerk. Hierbij wordt gewerkt met startpunten.

Startpunten wandelen Sallandse Heuvelrug

Welke afstanden kan ik afleggen? Waar zijn honden verboden? Waar is een Buggy toegankelijk? Dit en meer vind je op dit wandeloverzicht.

Download het handige overzicht

Een startpunt herken je aan een informatiepaneel met daarop een overzichtskaart van alle routemogelijkheden in de directe omgeving. Een startpunt heeft niet altijd een vast adres. Met de adresaanduiding en een navigatiesysteem kom je dichtbij, kijk vervolgens op de kaart voor de exacte locatie.

Rondwandelingen

Vanaf een startpunt kun je een rondwandeling maken van circa 3 - 10 kilometer door de gekleurde pijlen op de routepalen van de door jou gekozen route te volgen.

Combineren van routes

Onderweg kun je bij de genummerde routepalen overstappen op andere routes met een andere kleur. Als er een 'i' op een pijl staat, wordt verwezen naar een informatiepaneel.

Lange-afstand-Wandelpaden

LAW-paden in het Wandelnetwerk herken je in het veld aan de geel/rode of wit/rode pijlen of blokjes en op het informatiepaneel aan de geel/rode of wit/rode blokjes bij de routes.

Let op: De grijze lijnen op de kaart verbinden routes, maar zijn in het veld niet bewegwijzerd.

Tips

Als je routes wilt combineren en geen kaart van het Wandelnetwerk bij je hebt, onthoud dan bij welke nummers je wilt overstappen op welke kleur.

Onthoud de naam/het nummer van het startpunt, als je daar de wandeling ook wilt laten eindigen.

Handig!

Waar start ik mijn bezoek? Waar zijn toiletten en kan ik lopen met de hond? Wat zijn bezienswaardigheden en waar kan ik informatie vinden?

Vind alle informatie op de kaart
NP Logo
Tip je vrienden
Tip