Informatie -en bezoekerscentra
Mooi startpunt

Er zijn vier handige startpunten om je bezoek aan de Sallandse Heuvelrug te beginnen:
- Buitencentrum Sallandse Heuvelrug,
- Informatieschuur / Erve de Pas,
- Infocentrum Canadese begraafplaats en
- Natuurmuseum Holterberg.

In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kun je alle informatie krijgen over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Naast Staatsbosbeheer vinden ook IVN Natuureducatie, het Centrum voor Natuur en Milieu-educatie, Sterrenwacht Hellendoorn en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug hier hun thuisbasis.

Natuurmonumenten heeft op Erve De Pas een geweldige ontmoetingsplaats gecreëerd. Geniet bijvoorbeeld van een streeklunch bij Herberg de Pas.

Naast de bezoekerscentra zijn er diverse startpunten waar je je auto goed kunt parkeren.

Bekijk op de kaart Selecteer filters
x
Toegankelijkheid
Mooi startpunt
Informatie -en bezoekerscentra

In het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats wordt de gedachte aan hen die vielen levend gehouden met persoonlijke verhalen, anekdotes en foto’s - vaak door nabestaanden geschonken. Ontdek hier hoe Noordoost-Nederland bevrijd werd en kom meer te weten over de gesneuvelde militairen en hoe het ereveld tot stand is gekomen. Het informatiecentrum is voor iedereen gratis toegankelijk en goed bereikbaar voor minder validen. Natuurmuseum Holterberg is behalve een natuurmuseum tevens informatiecentrum voor het Nationaal Park. Het is de zuidelijke toegangspoort tot het gebied. De Holterberg met zijn natuurmuseum is een begrip: genieten van de natuur, de stilte, de weidse vergezichten en de dierenwereld. Natuurmuseum Holterberg is uitgegroeid tot één van de toonaangevende natuurmusea van ons land. Het speel-, leer- en doe-bos Daantje Das is vernieuwd, evenals de spannende speurtochten in het museum.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip