Activiteiten
Speelbos

Het wandelpad aan de voet van de Sallandse Heuvelrug is speciaal voor kinderen aangelegd. Wandelen staat hier dus niet voorop, laat dát maar aan vaders en moeders over. In het speelbos draait het om… spelen natuurlijk!

Volg de eekhoorntjes in het bos en je vindt allerlei leuke dingen om te klimmen en klauteren, slingeren en schommelen. Zet je zintuigen op scherp en bekijk, beluister en voel het bos. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten. Maar ook genoeg plek om te struinen en zelf een hut te bouwen.

Het Speelbospad is gratis toegankelijk, een routebeschrijving is tegen geringe betaling verkrijgbaar bij het Buitencentrum, tevens startpunt van de route.

Met Jonas langs het speelbospad Staatsbosbeheer Sallandse Heuvelrug heeft in samenwerking met het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug voor kinderen vanaf 8 jaar een nieuwe activiteit langs het speelbospad. Met een vrolijk gekleurd doeboekje kunnen kinderen vanaf het bezoekerscentrum op pad om allerlei natuurbelevingsopdrachten uit te voeren. In het boekje staat Jonas de eekhoorn centraal. Hij laat de kinderen onder meer zien hoe je kleine beestjes kunt ontdekken. En hij weet een maniertje om te luisteren naar geluiden in de stam van de boom. Jonas laat je ook het verschil tussen humus en zand ervaren. En zo zijn er nog veel meer spannende belevenissen met Jonas te doen. Jonas is te herkennen aan een stoere kuif op zijn kop. De cijfers op zijn lijf verwijzen naar de opdrachten in het boekje. Jonas is de grote broer van Joep. Joep de eekhoorn kennen heel veel kinderen al. Hij staat in een ander boekje, en met hem kunnen kinderen tussen 4 en 8 de natuur langs het speelbospad beleven. Vanaf nu wijst Joep met zijn stoere broer Jonas je de weg en samen maken ze het speelbospad een grote spannende natuurbelevingstocht. Het boekje Jonas is – net als het boekje Joep - een uitgave van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Wil je meer weten over Jonas, Joep of het speelbospad, dan kun je contact op nemen met :

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (Toegang gratis) Grotestraat 281 7441 GS Nijverdal Tel:0548-612711

De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Tourist Info Hellendoorn-Nijverdal.
Contactinformatie

Speelbos
Grotestraat 281
7441GS Nijverdal
0548-612711

voorzieningen
Toegankelijkheid
  • Invalidentoilet
NP Logo
Tip je vrienden
Tip