Bergen vol plezier
Het bos in met het gezin. Op zoek naar eekhoorns (en kabouters).
Bertine Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
2 min
2673 x gelezen

Wandelen? Pff, even geen zin zeker? Spannender is het om te zoeken naar kabouters. Of sporen te volgen met Joep de Eekhoorn. Op de Sallandse Heuvelrug is genoeg te speuren. En ondertussen is er ruimte genoeg voor al die dingen die je in het bos doet. Je verstoppen bijvoorbeeld. Of klimmen over boomstammen en stampen in plassen.

Geritsel in het struikgewas

Als je goed kijkt en luistert gebeurt er altijd wat. Langzaam lopen dus en goed kijken en luisteren. Schuif eens wat blad opzij. Beweegt daar iets? Misschien zie je een zonnende zandhagedis of hoor je een kikker. Kruimels strooien zoals Hans en Grietje hoeft niet. Gekleurde paaltjes leiden je de weg. Zie je het volgende paaltje al?

Meer speurwerk

Vind je wandelen stom maar klimmen, klauteren, springen en schommelen leuk? Dan moet je op zoek naar eekhoorns. Houten in dit geval. Als je de instructies volgt, mis je – we verklappen nog niks –niets. Of je gaat op zoek naar kabouters. Bestaan ze nou wel of niet? In de herfst, met al die paddenstoelen maak je meer kans. Hoor je getik in het bos? Misschien is het Mies de Specht? Er is ook een geheime ‘speelnatuurplek’. Met zand en water. Of houd je meer van klimmen en hutten bouwen? Vieze kleren zijn hopelijk geen probleem

Meer routes

Ook zonder de speurtochten met Joep de Eekhoorn of Mies de Specht is er altijd wat te ontdekken op de Sallandse Heuvelrug. Voor kinderen tot 7 jaar is er bijvoorbeeld het Dierenvriendjes pad. Oudere kinderen kunnen mee met de boswachter. Of zoek samen naar de allerlekkerste pannenkoek ???? want van al dat speuren krijg je honger. De routes en speurtochten starten vanaf de drie bezoekerscentra in Nijverdal, Holten en Haarle. Daar vind je ook leuke horeca. Van ouderwets lekker tot eigentijds echt. De paden zijn buggy-proof. Je auto parkeer je gratis. Check tijdens schoolvakanties altijd de .

Bertine Kleinjan
Bertine Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip