Bergen vol natuur
4 fijne winterwandelingen
Bertine Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
1 min
662 x gelezen

Stt… winter in het bos.... Een winterochtend op de Sallandse Heuvelrug. Misschien ligt er al een dun laagje rijp op de takken. Het is stil. Sereen stil. Helemaal als er sneeuw is gevallen. Niet het gebruikelijke gekwetter van vogels, geen gekwaak van kikkers. Hooguit het geritsel van een bodemdiertje tussen bevroren blad. Saai dus? Nee hoor: geen seizoen is zo verrassend als de winter. Heb je wel eens oog in oog gestaan met een ree? Je dag kan niet meer stuk. De verstilde vergezichten worden misschien wel verstoord door een wegsprintende haas. De kans dat je een roofvogelnest tussen de kale takken spot is groot. Luister naar de specht. Hij trekt zich als enige niets aan van de winter. Hieronder vind je onze favoriete warme winterwandelingen. De beste plekken om op te warmen rondom een houtkachel. En de mooiste heuvels om met een sleetje van af te roetsjen. Dus: muts op. Sjaal om en hop naar buiten!

4
Midwinterhoorn blazen op de Sprengenberg

Het midwinterhoornblazen is een oeroude traditie. Er mag worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen.

Lees meer
3
Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg

Maak een frisse nieuwjaarswandeling met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond. De Haarlese Midwinterhoorngroep sluit op zondag 5 januari het blaasseizoen af op De Sprengenberg.

Lees meer
2
Winterfair

Ongeveer halverwege de gezellige decembermaand, op zondag 15 december, wordt de traditionele winterfair gehouden! Heel veel winterse gezelligheid dus, met een grote markt, allerlei optredens en kinderattracties.

Lees meer
1
Winterwandeling

Eindig het oude jaar met een rondleiding door Natuurmuseum Holterberg én een stevige winterwandeling.

Lees meer
Bertine Kleinjan
Bertine Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip