Bergen vol plezier
De 2 beste lentetips in de natuur!
Bertine Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
1 min
916 x gelezen

Lang leve de lente! Zaden en knoppen staan op springen. Misschien past het Engelse woord ‘spring’ daarom wel zo goed bij dit jaargetijde. De toch al mooie Sallandse Heuvelrug barst van de nieuwe energie. Er is genoeg voor iedereen. Kom dus volop meeprofiteren. Van het frisgroene blad dat van de ene op de andere dag aan de takken verschijnt. Van het vrolijke vogelgekwetter of de zoete, licht bedwelmende geur van vlierbloesem. Ondertussen doet de zeldzame korhaan zijn uiterste best om niet alleen ons, maar vooral de korhennetjes te imponeren. Toch is de kans klein dat je hun indrukwekkende baltsritueel mag meemaken. Gelukkig zijn er genoeg andere leuke dingen te doen en te ontdekken. De beste tips vind je alvast hier. Vergeet geen foto’s te posten #Sallandseheuvelrug.

2
Liberation Wandelroute Sallandse Heuvelrug

Beleef de bevrijding in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Op de Sallandse Heuvelrug kun je veel overblijfselen vinden die herinneren aan de oorlog en de bevrijding.

Lees meer
1
Speelbospad

Bij het Buitencentrum Nijverdal, ligt een 2 km lang speelbospad, waarlangs je hutten mag bouwen en waar je een dassenburcht binnen kan. Het speelbospad maakt natuur pas écht leuk voor kids.

Lees meer

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine Kleinjan
Bertine Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip