Doe-tips
7x heerlijk eten op de Sallandse Heuvelrug
Bertine Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
2 min
2554 x gelezen

Op de Sallandse Heuvelrug vind je, op de meest geweldige locaties, bijzondere restaurants waar je meer dan gemiddeld geniet. Omringd door naaldhout, in bostuinen of op zonnige terrassen. Wat de restaurateurs naast de fascinerende ligging en uitzichten met elkaar delen? De liefde voor lokale, pure producten, de passie voor mooie wijnen en de nog oprechte aandacht voor hun gasten. Je voelt aan alles dat je welkom bent. Dat alom aanwezige streven naar perfectie is ook bij professionele fijnproevers niet onopgemerkt gebleven: Sommige restaurants zijn door Michelin beloond met een ster of een BIB-gourmand. Die laatste staat voor uitzonderlijk goed eten tegen acceptabele prijzen. Laat je dus gerust verleiden. Proef inspirerende gerechten en geniet van verrassende smaakcombinaties. Bovendien zijn er nog een aantal chefs, gerants en sommeliers waarvan wij denken dat die ook het ontdekken waard zijn. Al zijn we dan niet van Michelin, we hebben er toch een aantal voor je op een rijtje gezet:

7
Buitengewoon Lekker

Bewust genieten van de omgeving. Dat is de natuur om ons heen, het prachtige park, de rust, maar niet op de laatste plaats van alle moois en lekkers van het restaurant. In het restaurant worden biologische en regionale producten geserveerd.

Lees meer
6
Woody`s Pancakes & Steaks

Bij Woody’s Pancakes & Steaks is jong en oud de hele dag welkom. Voor lunch of diner, voor een mok koffie met Woody’s appelgebak. Of voor een glas bier of wijn op het terras of op de fauteuils voor de open haard.

Lees meer
5
Hotel `t Lösse Hoes/Gasterij de Kruidentuin

Hotel 't Losse Hoes/Gasterij de Kruidentuin is schitterend gelegen aan de voet van de Holterberg, in het bos van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

4
Restaurant & Hotel Hoog Holten

Verscholen in de bossen van natuurgebied De Sallandse Heuvelrug, ligt Restaurant & Hotel Hoog Holten. Ver weg van de dagelijkse drukte en toch goed bereikbaar met auto of trein: heerlijk genieten van de uitstekende keuken (bekroond door Michelin met een Bib Gourmand) en onze veelgeprezen gastvrijheid.

Lees meer
3
Bistro De Holterberg

Bistro de Holterberg ligt boven op de Holterberg, in het natuurgebied de Sallandse heuvelrug (nationaal park) zodoende heeft u vanaf het terras een schitterend uitzicht op de omgeving. Bij helder weer is het zelfs mogelijk om 25 kilometer ver te kijken.

Lees meer
2
Landgoed de Uitkijk

Landgoed de Uitkijk is een sfeervol hotel-restaurant in Hellendoorn, gelegen aan de rand van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug op de grens tussen Salland en Twente. Deze fantastische ligging en het prachtige vergezicht (De Uitkijk) maken een bezoek aan het hotel meer dan de moeite waard.

Lees meer
1
De Swarte Ruijter

Middenin de bossen, op slenterafstand van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, ligt restaurant en hotel De Swarte Ruijter.

Lees meer
Bertine Kleinjan
Bertine Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip