Bergen vol plezier
Paddenstoelen zoeken in het bos: 4 kleurrijke herfstwandelingen
Bertine Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
1 min
215 x gelezen

Pure magie. Een paar weken geleden was het hier nog paars, paarser, paarst van de bloeiende heide. En vandaag? Vandaag is rood… wat rood hoort te zijn. De bomen bereiden zich voor op een nieuwe winter. Eiken- , beuken en ander blad verkleurt vastberaden rood. Nog even en het dwarrelt, als in een kinderboek, voor je uit. Paddenstoelen schieten uit de grond. Niet voor niets, want met hun schimmeldraden ruimen moeten zij al dat blad weer opruimen. Goed kijken dus waar je loopt. Pas op voor plassen. Of juist niet! Eekhoorns en gaaien verzamelen en verstoppen alvast eikels en beukennootjes. Je weet nooit hoe lang de komende winter gaat duren. Maar zo ver is het nog niet. Misschien is er vandaag een vleugje herfstzon. Zorgt de eerste vrieskou voor een mooi verstild plaatje. Of spot je reeën en zwijnen die zich niet meer kunnen verschuilen achter het blad. Geniet… van misschien wel het mooiste seizoen van het jaar!

4
Herfst! Op zoek naar de mooiste paddenstoelen

Als je aan de herfst denkt, dan denk je aan paddenstoelen. Paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren, je ziet ze daarom vooral veel in de herfst. 

Lees meer
3
Herfstactiviteiten bij Dondertman

Tijdens de herfstvakantie organiseert Kinderboerderij Dondertman allerlei herfstactiviteiten.

Lees meer
2
Paddenstoelensafari voor kids

Samen met de Rangers van het natuurmuseum beleven de kids het herfstbos. Na afloop van de tocht krijgen de deelnemers een “Safari” diploma én een smakelijke verrassing.

Lees meer
1
Paddenstoelentocht

Eekhoorntjesbrood, duivelsei, elfenbankje, rodekoolzwam allemaal prachtige namen voor prachtige paddenstoelen.

Lees meer
Bertine Kleinjan
Bertine Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip