Bergen vol natuur
De mooiste meerdaagse wandeltocht: Eindeloze Heuvelentocht
2 min
5449 x gelezen

Liefhebbers van meerdaagse wandeltochten in de natuur kunnen in augustus hun hart ophalen op de Sallandse Heuvelrug. Je kunt drie dagen wandelen en struinen door gebieden waar je normaal niet zo snel zal komen. Dit alles onder begeleiding van een ervaren natuurgids. Boswachters en een schaapherder sluiten zich af en toe bij de groep aan om informatie te geven over natuur ter plaatse.

Eindeloze Heuvelentocht

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug organiseert in samenwerking met Landschap Overijssel, Vereniging Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor de twaalfde keer een ongelooflijk mooie drie-daagse wandeltocht over de Sallandse Heuvelrug. In navolging van het succes van voorgaande jaren, wordt in de zomer van 2021 wederom een Eindeloze Heuvelentocht georganiseerd, in de periode van de bloeiende heide. De datum van de Heuvelentocht 2021 wordt later bekend gemaakt.

Eindeloze vergezichten

Drie dagen wandelen onder begeleiding van een ervaren natuurgids over restanten van de voorlaatste ijstijd. De tocht gaat van de Lemelerberg, via de Eelerberg, naar de Hellendoornseberg, en eindigt aan de voet van de Holterberg (de 'bergen' in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug). Onderweg nemen experts die werkzaam zijn in het gebied je mee naar de mooiste plekjes en wijzen je op de eindeloze variatie van de flora en fauna van de heuvelrug. Ook komen leuke tips en weetjes aan bod. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt.

Goede conditie

Er kunnen maximaal 18 mensen deelnemen. Aangezien er flinke wandelingen op het programma staan (circa 20 km per dag, onderweg geregeld stil staan) is een goede conditie noodzakelijk. Alleen dan kun je onderweg volop genieten van de rust, de afwisseling in het landschap, het reliëf, de vele vogels en heidevelden én de verhalen die over het gebied te vertellen zijn.

Kosten

De kosten voor deze begeleide groepstocht zijn € 250,= per persoon op basis van overnachting in eigen tentjes op eenvoudige kampeerplaatsen. Voor de inwendige mens wordt gezorgd en met de groep wordt gekookt. Tijdens de dagtochten draag je alleen dagbagage, de tenten en overige materialen worden vervoerd.

Praktisch

Meld je snel aan want vol = vol!. Aanmelden kan via l.dieben@ivn.nl (Lilian Dieben), onder vermelding van uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, en eventueel bijzonderheden (dieetwensen, blessures, allergieën). Na aanmelding ontvang je specifieke informatie over o.a. start- en eindlocaties, overnachtingslocaties en wat je zelf mee neemt.

Uiteraard volgen wij alle richtlijnen die het RIVM adviseert ten aanzien van corona.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip