Bergen vol natuur
De mooiste meerdaagse wandeltocht: Eindeloze Heuvelentocht
2 min
6409 x gelezen

Liefhebbers van meerdaagse wandeltochten in de natuur kunnen in augustus hun hart ophalen op de Sallandse Heuvelrug. Je kunt drie dagen wandelen en struinen door gebieden waar je normaal niet zo snel zal komen. Dit alles onder begeleiding van een ervaren natuurgids. Boswachters en een schaapherder sluiten zich af en toe bij de groep aan om informatie te geven over natuur ter plaatse.

In 2021 organiseren we geen Eindeloze Heuveltocht. Maar wees niet getreurd, in 2022 kijken we naar een alternatieve vorm. En tot die tijd kun je genieten van alle andere mooie wandelroutes in het Nationaal Park. Bekijk ze hier.

Eindeloze Heuvelentocht

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug organiseert in samenwerking met Landschap Overijssel, Vereniging Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor de twaalfde keer een ongelooflijk mooie drie-daagse wandeltocht over de Sallandse Heuvelrug.

Eindeloze vergezichten

Drie dagen wandelen onder begeleiding van een ervaren natuurgids over restanten van de voorlaatste ijstijd. De tocht gaat van de Lemelerberg, via de Eelerberg, naar de Hellendoornseberg, en eindigt aan de voet van de Holterberg (de 'bergen' in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug). Onderweg nemen experts die werkzaam zijn in het gebied je mee naar de mooiste plekjes en wijzen je op de eindeloze variatie van de flora en fauna van de heuvelrug. Ook komen leuke tips en weetjes aan bod. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt.

Goede conditie

Aangezien er flinke wandelingen op het programma staan (circa 20 km per dag, onderweg geregeld stil staan) is een goede conditie noodzakelijk. Alleen dan kun je onderweg volop genieten van de rust, de afwisseling in het landschap, het reliëf, de vele vogels en heidevelden én de verhalen die over het gebied te vertellen zijn.

Interesse?

Zou jij graag een meerdaagse wandeltocht op de Sallandse Heuvelrug willen lopen? En wil je straks als een van de eerste weten: wie, wat, waar, wanneer en hoe? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Inschrijven voor nieuwsbrief.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip