De 7 mooiste on-ontdekte plekjes op de Sallandse Heuvelrug
3 min
1378 x gelezen

Glooiende bossen, heidevelden met indrukwekkende vergezichten en een heerlijk gevoel van rust en ruimte. Dat is Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, een unieke natuurgebied in Overijssel. De Sallandse Heuvelrug staat namelijk voor actieve beleving die ontspant. Bekijk hier de mooiste on-ontdekte plekjes op de Sallandse Heuvelrug. Geschreven door inwoners van de Sallandse Heuvelrug.

7
De Sprengenberg / Palthetoren

De Sprengenberg een unieke plek op de Sallandse Heuvelrug waar je je even helemaal in een andere wereld waant! Sprookjesachtig mooi in elk jaargetijde! Een stukje natuur waar je even het gevoel hebt alsof je op vakantie bent. Op het hoogste punt zie je bij helder weer de windmolens bij Deventer, en aan de andere kant de Palthetoren voor een perfecte pauzeplek. De Sprengenberg biedt vergezichten, de heide in bloei, vosbessen, rododendrons, de schotse hooglanders, de zoemende bijen je kunt het er allemaal tegenkomen. Geniet en bewonder!!
Marjan Noteboom – Minicamping Ter Stal

Meer over de Sprengenberg
6
Giethemer Kerkbruggetje

Het bruggetje verbindt het fietspad vanuit Giethmen naar Ommen. Ik ben zelf geboren in Giethmen en over het bruggetje alle dagen naar school gefietst, nu kijk ik vanuit mijn werkplek uit op het bruggetje, het is een fantastische mooie plek om even naar toe te wandelen vanuit groepsaccommodatie De Wolfskuil. De Regge is op die plek gemeanderd en nu staat er een bankje om daar nog even op te gaan zitten en te genieten van het uitzicht en de rust!
Netty Bouwhuis – De Wolfskuil

5
Schuilhut

Dit hutje staat bij één van de uitkijkpunten van de Sallandse Heuvelrug. Vanaf hier zijn er mooie wandelingen te doen en kan je mooi de verte in kijken. Ik kom hier graag als de zon schijnt of als er sneeuw ligt. Een heerlijke plek om tot rust te komen.
Jennefer Troost – Landal Twenhaarsveld

4
Archemerberg

Mijn mooiste plekje is de Archemerberg, met zijn prachtige uitzicht, zijn geweldige heide en jeneverbessen. Hier beleef je de rust en kun je genieten van de natuur. Een plek om bij te komen en te herstellen en om heerlijk te wandelen.
Tinus Ellenbroek – Natuurcamping De Lemeler Esch

Het is er zo prachtig, en 1 van de mooiste plekjes is het hoogste punt, waar je op een heldere dag maar zo tot aan Zwolle of Duitsland kunt kijken. Wat een geweldig uitzicht. Voor iedereen die minder bekend is in dit gebied zeker een aanrader.
Hanneke Scherpenkate – Natuurcamping De Lemeler Esch

Meer over de Archemberg
3
Pelmolen Ter Horst

Vanaf Landal Landgoed de Elsgraven wandel je de mooie natuur in, langs de zwaluwmuur en vistrap naar de Pelmolen maar ook verder langs de Regge, een ongekend stukje natuur!
Annemieke Meijerink – Landal landgoed de Elsgraven

Meer over de Pelmolen
2
Jeneverbessen op de Borkeld

Mijn mooiste plek is het stuk met de jeneverbessen op de Borkeld. Het zijn zeer oude bomen/struiken en ze staan op de rode lijst van beschermde plantensoorten.
Hein Boeve – Landal Twenhaarsveld

Meer over de Borkeld
1
Vogelobservatie toren Wierdense veld

Ongeveer 500 mtr gelegen nabij B&B Het Wierdense Veld vinden onze gasten een prachtige uitkijkpost. Deze is door de vogelaars en Landschap Overijssel geplaatst. Op deze plek zie je de weidsheid van het Wierdenseveld. De trek van de vogels en de weidevogels die in het voorjaar spelen over de velden en het zicht op de schaapskooi of de schaapskudde. Geweldig mooi, stil genieten even tot intense rust en tot jezelf komen, dat lukt op deze plek uitstekend, of letterlijk uitwaaien. Inmiddels is dit één van de beschermde natura 2000 gebieden, waar flora en fauna heel divers en uniek is, levend hoogveen, lavendelheide, gladde ringslang en kraanvogels. Voor mij is dit mijn hele leven al een pareltje.
Jolanda Elbert – B&B Het Wierdense Veld

Meer over het Wierdense Veld
NP Logo
Tip je vrienden
Tip