Doe-tips
9 x heerlijke herfstwandelingen op de Sallandse Heuvelrug
2 min
9525 x gelezen

Dwarrelend blad en een gure wind. Je hoeft het bos niet in om te weten dat het weer herfst is. Maar het is wel de plek waar je er het meest gelukkig van wordt. Zeker na een lange, hete corona-zomer. Terwijl de laagstaande zon het geelrode blad een gouden gloed geeft, knisperen boomvruchten onder je voeten. De geur van vochtige aarde dringt zich op. De grutto en de koekoek hoor je al niet meer. Die zijn onderweg naar het zuiden. Wat je wel hoort is het gescharrel van eekhoorns, op zoek naar eten. De eikels die ze echt niet meer op kunnen, verstoppen ze. Niemand weet tenslotte hoelang de winter gaat duren. Gelukkig hebben ze nog even de tijd. Net als wij. Check onderstaande data om volop te genieten van misschien wel het mooiste seizoen van het jaar. Meer inspiratie? Klik hier!

9
Seizoenswandeling - meerdere data vanaf 27 september

Wandel mee over de glooiende heuvels van de Sallandse Heuvelrug. Met de gids kom je op de mooiste plekjes en hoor je de leukste weetjes. Dus wat voor weer het ook is: Jas aan, sjaal om en hup naar buiten!

Meer over deze seizoenswandeling
8
Vollemaanwandeling – meerdere data vanaf 2 oktober

Geniet van de mystieke sfeer van de natuur bij volle maan. Van de serene stilte en soms griezelige silhouetten van bomen en struiken. Met een beetje geluk kruist een nachtdier je pad. Maar geen zorgen, de boswachter is erbij!

Meer over de vollemaanwandeling
7
Bossafari - 12 en 19 oktober, 14.00 uur

Een ontdekkingstocht samen met de gids van Staatsbosbeheer. Onderweg leer je hoe je de natuur anders beleeft door niet alleen te kijken maar ook door te luisteren, ruiken en te proeven. Ook leuk met de kleinkinderen.

Meer info over de Bossafari
6
Paddenstoelen van de Sallandse Heuvelrug - 13 en 21 oktober

Wist je dat paddenstoelen onmisbaar zijn in de natuur? En dat ze lang niet allemaal een hoed hebben? Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek de soorten die hier voorkomen. Voor het hele gezin!

Meer info
5
Paddenstoelen zoeken - 18 oktober, 14.00 u

Als je aan de herfst denkt, denk je aan paddenstoelen. Maar er is nog veel meer moois. De boswachter vertelt je er alles over tijdens deze wandeling. Maar liefst 2 uur lang genieten van al het moois van de natuur op De Sprengenberg.

Meer informatie
4
Ochtendwandeling Sallandse Heuvelrug - 20 oktober, 07:15 uur

De natuur op de Sallandse Heuvelrug zien ontwaken is een voorrecht dat iedereen een keer moet meemaken. Zo stil. Zo sereen. Zo mooi. Wie weet, kruist een van de bosbewoners zoals een vos of ree, je pad.

Data, vertrekpunt, kosten en tijden.
3
Bosbaden in Salland – meerdere data vanaf 25 oktober

Onderga de kleuren en geuren van de herfst en dompel je onder in de natuur. Verwonderen en genieten staat bij deze wandeling - onder leiding van een gids - voorop. Dat wordt genieten met al je zintuigen.

Meer over het bosbaden
2
Roepende uilen - 21 november, 20.00 uur

Dankzij de vele oude bomen wonen er bosuilen op De Sprengenberg. Zij gaan jagen als het donker wordt en vliegen geruisloos door het bos. Hun roep is onmiskenbaar. Ontdek de uilen van dit prachtige landgoed tijdens deze 2 uur durende avondwandeling. De boswachter kent de weg!

Meer over deze wandeling
1
Paddenstoelensafari - 12 en 19 oktober, 10.30 uur

Het is herfst en dat betekent paddenstoelen. Kom op paddenstoelensafari in het Bos van Daantje Das en ga op zoek naar de schatten van de natuur. Aan de hand van leuke opdrachten met het hele gezin ga je op zoek naar de schatten van de natuur. Welke paddenstoelen kan jij allemaal vinden? Na afloop krijg je een heus safari-diploma.

Meer info over de paddenstoelensafari

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip