Nieuws
De nieuwe herfstcollectie is uit!

De herfst is weer begonnen! Kom naar de Sallandse Heuvelrug voor een feest van kleuren en geuren. Bladeren vallen van de bomen en paddenstoelen schieten uit de grond. Een heerlijk moment om naar buiten te gaan.
In de herfst zijn er heel veel leuke activiteiten in en buiten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

Het Buitencentrum is het startpunt voor uw dag in de natuur. Het is het startpunt van diverse wandel- en fietsroutes. Wat is er nu fijner dan heerlijk door het bos lopen en genieten van de kleuren van de herfst? U kunt een lange wandeling maken door het bos en over de heide of een rondje door het speelbos of het Kabouterpad met de kinderen.

Tijdens de herfstvakantie zijn er diverse activiteiten speciaal voor kinderen, zoals de bossafari, nestkastjes timmeren, hocus pocus knutselmiddag en een ouder en kind dag. Daarnaast zijn paddenstoelen wandelingen, seizoenexcursies, een schemer- en een ochtendwandeling. Of ga mee met een wandeling met als thema het ontstaan en de veranderingen van het landschap. Of maak een rit met de heideslak en ontdek de Sallandse Heuvelrug vanuit een elektrokar. En wat dacht u van een avondprogramma aangeboden door de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer rond de duisternis en de maan.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip