Nieuws
De vakantieperiode staat voor de deur

Het is natuurlijk heerlijk om met de caravan naar Frankrijk te gaan, een bergtocht te maken in Oostenrijk of met het vliegtuig naar een tropisch eiland te gaan. Daarnaast is ook in eigen omgeving genoeg moois te ontdekken. In de zomerperiode zijn er tal van activiteiten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

Wat dacht u van een rit met de heideslak, de chauffeur van de elektro-kar neemt u mee op zijn tocht door het bos en naar de heide. Met een rondje speelbos of Kabouterpad maakt u de (klein)kinderen weer helemaal blij.

Daarnaast zijn er tal van activiteiten voor oud en jong. Wandelingen op allerlei momenten van de dag. Van ochtend- tot avondschemerwandelingen en wandelingen met een thema, zoals bijvoorbeeld geologie of op zoek naar sporen van reeën. Een prachtige fietstocht door het gebied ‘van hoog naar laag’ staat ook op planning. Tijdens de zomerperiode organiseert Staatsbosbeheer samen met de sterrenwacht Hellendoorn ook een aantal gezamenlijke excursies rond de Maan en de Zon. Een workshop fotografie of een boskindmiddag. Of ga een keer samen met de (klein)kinderen op bossafari en ontdek het bos eens heel anders!

Kortom ook in eigen omgeving is meer dan genoeg te ontdekken en te beleven. Neem eens een kijkje op de website van het Buitencentrum en ga mee naar buiten!

De Sallandse heuvelrug biedt u bergen vol beleving.

De start van de activiteiten is bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

Aanmelden voor de diverse activiteiten kan via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

NP Logo
Tip je vrienden
Tip