Nieuws
Gezocht: Begeleiders van Jeugd- en jongeren in de natuur

Voor het begeleiden van groepen jongeren op de Sallandse Heuvelrug zoekt IVN Natuureducatie enthousiaste vrijwilligers die na de zomervakantie het huidige team wil komen versterken. Het gaat om het begeleiden van een groep Juniorrangers, het begeleiden van schoolprogramma’s en de Jeugdnatuurclub Sallandse Heuvelrug. Enthousiasme is het belangrijkste, voor inhoudelijke begeleiding en training wordt gezorgd. Wel dienen begeleiders een Verklaring Omtrent Gedrag (VAR) kunnen overleggen.

IVN laat kinderen en jongeren beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is! In Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug laten we kinderen en jongeren binnenschools en buitenschools kennis maken met de natuur via lesprogramma’s, Jeugdnatuurclub en Junior Rangers. Er zijn heel veel kinderen die staan te springen om de natuur in te gaan, maar we komen handen te kort! IVN zoekt mensen die het leuk vinden om met kinderen en jongeren op pad te gaan in de natuur. We gaan met groepjes kinderen en jongeren leuke dingen doen in de natuur, bijvoorbeeld op zoek naar diersporen, hutten bouwen, een vogelhuisje timmeren, uilenballen pluizen, met de schaapsherder op pad, of bushcraft.

Voor het begeleiden van lesprogramma’s zoeken we vrijwillige schoolgidsen die circa 1 keer in de maand op een schooldag schoolklassen kunnen begeleiden. We bieden lesprogramma’s aan voor groep 1 t/m 8, zoals Op reis met Joep de Eekhoorn, Speuren naar Palthe en Speurders van Twilhaar.

Voor het begeleiden van de Jeugdnatuurclub zoeken we vrijwillige begeleiders die 1 keer in de maand op een woensdagmiddag een groep kinderen willen begeleiden. En voor het begeleiden van de Junior Rangers zoeken we vrijwillige begeleiders die 1x in de maand op een zaterdagmiddag een vast groepje enthousiaste jongeren kunnen begeleiden. De afwisselende programma’s worden samengesteld door Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN afdeling Hellendoorn-Nijverdal, Sterrenwacht Hellendoorn en Natuurmuseum Holterberg.

Zowel de schoolgidsen als de Jeugdnatuurclub en de Junior Rangers worden gecoördineerd door IVN/Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Bij voldoende aanmeldingen bieden we een cursus of workshop ‘jeugd-/jongerenbegeleider’ aan. Ben je nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie en aanmelden: Linda de Haan, l.m.de.haan@ivn.nl of 06-29538640. Kennis van het gebied is een pre maar zeker geen must.

Meer informatie:

http://www.sallandseheuvelrug.nl/onderwijs (lesprogramma’s) http://www.sallandseheuvelrug.nl/doen/jeugd-en-jongeren (Jeugdnatuurclub) http://www.sallandseheuvelrug.nl/doen/junior-rangers (Junior Rangers)

NP Logo
Tip je vrienden
Tip